ΗΠΑ και Ιράν ανεβάζουν τους τόνους – «Σκοτώνουν αθώους Ουκρανούς» καταγγέλλει ο Τζον Κέρμπι

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 01 Νοεμβρίου 2022 20:55 ΗΠΑ και Ιράν ανεβάζουν τους τόνους – «Σκοτώνουν αθώους Ουκρανούς» καταγγέλλει ο Τζον Κέρμπι

Ανεβαίνουν οι τόνοι μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν, με τον εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, Τζον Κέρμπι, να καταγγέλλει σήμερα (1.11.2022) ότι «οι Ιρανοί (…) σκοτώνουν αθώους Ουκρανούς» προμηθεύοντας όπλα στη Ρωσία ενώ εξέφρασε την «ανησυχία» του για πιθανές παραδόσεις ιρανικών πυραύλων στον ρωσικό στρατό.

«Το καθεστώς του Ιράν γίνεται ανοιχτά και εθελοντικά συνένοχο στη δολοφονία αθώων Ουκρανών στο ουκρανικό έδαφος», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ και εξήγησε ότι «ανησυχεί» για πιθανή παράδοση πυραύλων εδάφους-εδάφους από την Τεχεράνη στη Ρωσία.

«Δεν το έχουμε δει να επιβεβαιώνεται μέχρι στιγμής, αλλά παραμένει ανησυχητικό», πρόσθεσε ενώ παράλληλα η Τεχεράνη αρνείται ότι έχει ένα τέτοιο σχέδιο.

Παράλληλα, το Ιράν διαβεβαιώνει ότι δεν παραδίδει drones στον ρωσικό στρατό, σε αντίθεση με όσα υποστηρίζει η Ουκρανία και πολλές δυτικές χώρες.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βρετανία και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν ήδη επιβάλλει κυρώσεις στο Ιράν για το θέμα των drones.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση