Σίδνεϊ: Πέντε λιοντάρια απέδρασαν από τον χώρο όπου φυλάσσονται σε ζωολογικό κήπο

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 02 Νοεμβρίου 2022 11:02 Σίδνεϊ: Πέντε λιοντάρια απέδρασαν από τον χώρο όπου φυλάσσονται σε ζωολογικό κήπο

Οι υπεύθυνοι κατάφεραν να τα περιορίσουν σε ασφαλή χώρο χωρίς να τραυματιστεί κάποιος.

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης προκλήθηκε σε ζωολογικό κήπο της Αυστραλίας όταν πέντε λιοντάρια απέδρασαν από ζωολογικό κήπο.

Τα ζώα - ένα ενήλικο και τέσσερα μικρά - εντοπίστηκαν έξω από τον χώρο τους στο ζωολογικό κήπο Taronga του Σίδνεϊ περίπου στις 6:30 μ.μ. τοπική ώρα την Τετάρτη.

Αμέσως ο ζωολογικός κήπος τέθηκε σε lockdown και οι αρμόδιοι κατάφεραν να περιορίσουν τα λιοντάρια σε ασφαλή περιοχή μέσα σε λίγα λεπτά. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του ζωολογικού κήπου κανείς δεν τραυματίστηκε.

Εξήγηση για το πώς κατάφεραν να αποδράσουν τα λιοντάρια δεν έχει δοθεί.

Ωστόσο ο εκτελεστικός διευθυντής του ζωολογικού κήπου Simon Duffy χαρακτήρισε το περιστατικό «σημαντικό» και είπε ότι θα ερευνηθεί.

Όπως είπε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης τα λιοντάρια είχαν εισέλθει σε μια μικρή περιοχή «δίπλα» από τον χώρο τους, περίπου 100 μέτρα από όπου οι επισκέπτες μπορούσαν να μείνουν μέσα στο ζωολογικό κήπο για μια νύχτα.

«Ποτέ δεν βγήκαν τα λιοντάρια από αυτήν την παρακείμενη περιοχή ή από τον ζωολογικό κήπο Taronga», όπως διευκρίνισε.

Πρόσθεσε ότι η μικρή περιοχή προστατεύεται από έναν φράχτη μήκους σχεδόν 2 μέτρων, που χρησιμοποιείται συνήθως για να κρατά τους ανθρώπους σε απόσταση ασφαλείας ενώ ολόκληρος ο ζωολογικός κήπος περιβάλλεται από έναν περιμετρικό φράκτη.

Τα πλάνα από το κλειστό κύκλωμα έδειξαν ότι ένας φύλακας σήμανε συναγερμό μέσα σε 10 λεπτά από την απόδραση.

Το προσωπικό ανταποκρίθηκε γρήγορα προκειμένου να μεταφέρει όλους τους ανθρώπους σε ασφαλή τοποθεσία, σύμφωνα με τον Duffy. 

Η περιοχή των λιονταριών θα παραμείνει κλειστή μέχρι να ολοκληρωθούν περαιτέρω επιθεωρήσεις και να διαπιστωθεί ότι η περιοχή είναι «100% ασφαλής», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Σημειώνεται δε ότι οι αποδράσεις ζώων στους ζωολογικούς κήπους της Αυστραλίας είναι σπάνιες.

Το 2009, μια λέαινα δραπέτευσε από το περίβλημά της στο ζωολογικό κήπο Mogo, νότια του Σίδνεϊ. Οι ιθύνοντες την πυροβόλησαν θανάσιμα λόγω του κινδύνου που αποτελούσε για το κοινό.

Με πληροφορίες του BBC

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση