Kevin Conroy: Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός που έδωσε τη θρυλική φωνή του Batman

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2022 19:10 Kevin Conroy: Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός που έδωσε τη θρυλική φωνή του Batman

Ο διάσημος ερμηνευτής έδωσε τη φωνή του Batman al και του Bruce Wayne σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές, ταινίες και βιντεοπαιχνίδια για τρεις δεκαετίες.

Ο Kevin Conroy, ο ηθοποιός που ήταν περισσότερο γνωστός για την ερμηνεία του Batman σε μια σειρά από ταινίες κινουμένων σχεδίων, τηλεοπτικές εκπομπές και βιντεοπαιχνίδια για τρεις δεκαετίες, πέθανε σε ηλικία 66 ετών.

«Με βαθιά λύπη σας στέλνω αυτό σήμερα: Ο Kevin Conroy, η βασική φωνή του Batman και ένας αγαπημένος φίλος πολλών από εμάς, πέθανε», επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του Conroy στο TVLine.

Η φωνή Conroy πρωταγωνίστησε στο Batman: The Animated Series για τέσσερα χρόνια από το 1992-1996 και συνέχισε με τον ρόλο σε σχεδόν 60 διαφορετικά έργα, ταινίες, σειρές και videogames.

Ο Μαρκ Χάμιλ, ο οποίος υποδύθηκε τον αντίπαλο του Κόνροι στην οθόνη, τον Τζόκερ, θυμήθηκε τον ηθοποιό ως έναν από τους «αγαπητούς του ανθρώπους στον πλανήτη» σε μια δήλωση στο The Hollywood Reporter. «Ο Κέβιν ήταν τέλειος», θυμάται ο Χάμιλ. «Ήταν ένας από τους αγαπημένους μου ανθρώπους στον πλανήτη και τον αγαπούσα σαν αδερφό. Νοιαζόταν πραγματικά για τους ανθρώπους γύρω του – η ευπρέπειά του έλαμψε μέσα από ό,τι έκανε. Κάθε φορά που τον έβλεπα ή μιλούσα μαζί του, η διάθεσή μου ήταν ανεβασμένη».

«Ο Κέβιν ήταν πολύ περισσότερο από ένας ηθοποιός τον οποίο είχα τη χαρά να κάνω κάστινγκ και να σκηνοθετήσω – ήταν ένας αγαπημένος φίλος για 30+ χρόνια, του οποίου η ευγένεια και το γενναιόδωρο πνεύμα δεν γνώριζαν σύνορα», πρόσθεσε η διευθύντρια κάστινγκ και διαλόγου Andrea Romano στο THR. «Η ζεστή καρδιά του Κέβιν, το απολαυστικό βαθύ γέλιο και η αγνή αγάπη για τη ζωή θα είναι μαζί μου για πάντα».

Ενώ ο Σκοτεινός Ιππότης ήρθε να κυριαρχήσει στην επαγγελματική σταδιοδρομία του Conroy, δεν σκόπευε απαραίτητα έναν τέτοιο ρόλο να καθορίσει την καριέρα του. Γεννημένος το 1955 και μεγαλωμένος σε μεγάλο βαθμό στο Κονέκτικατ σε μια αυστηρή ιρλανδοκαθολική οικογένεια, τα κόμικς δεν ήταν ποτέ το θέμα του. Αλλά ως παρίας γυμνασίου, βρήκε παρηγοριά στην υποκριτική και συνέχισε να την ακολουθεί, κερδίζοντας τελικά μια θέση - και αρκετούς πρωταγωνιστικούς ρόλους - στον διάσημο θίασο υποκριτικής του γυμνασίου του.

Ο Conroy ήταν τόσο επιτυχημένος που όχι μόνο αποφοίτησε νωρίς το γυμνάσιο, αλλά κέρδισε μια υποτροφία στο Juilliard, όπου γράφτηκε όταν ήταν μόλις 17 ετών. Μετά την αποφοίτησή του από το Juilliard, ο Conroy πέρασε τα τέλη της δεκαετίας του '70 με τον περιοδεύοντα θίασο The Acting Company ενώ έπαιξε επίσης σε μια χούφτα θεατρικά έργα του Broadway. Αλλά όπως σημείωσε σε συνέντευξή του το 2009, σύντομα συνειδητοποίησε ότι η τηλεόραση θα ήταν το κλειδί για να βγάλει τα προς το ζην ως ηθοποιός.

Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του '80, σημείωσε γκεστ σποτ σε οτιδήποτε, από το Matlock μέχρι το Cheers και έκανε επαναλαμβανόμενα μέρη στο Dynasty και στο Tour of Duty.

Στη συνέχεια, στις αρχές της δεκαετίας του '90, ο Conroy κλήθηκε να περάσει από οντισιόν για το Batman: The Animated Series, το οποίο έφτασε μετά τις δύο επιτυχημένες ταινίες του Tim Buton το 1989 και το 1992. Ο Conroy είχε κάνει κάποια εμπορική δουλειά φωνής, αλλά ποτέ μια σειρά κινουμένων σχεδίων. Επιπλέον, η μόνη του σύλληψη για τον Batman/Bruce Wayne ήταν συνδεδεμένη με τη σειρά Adam West της δεκαετίας του 1960, η οποία ήταν τελείως διαφορετική από την θορυβώδη παράσταση που προσπαθούσαν να αναπτύξουν οι δημιουργοί της σειράς κινουμένων σχεδίων.

Σε διάφορες αφηγήσεις της ιστορίας, ο Conroy έχει περιγράψει τον εαυτό του ως ενθουσιασμένος από τα πιο σκοτεινά στοιχεία της ιστορίας του Batman και εντελώς σαστισμένος από τον χαρακτήρα. Όπως είπε στο Esquire το 2012, «Μόλις [οι παραγωγοί] περιέγραψαν τον σχιζοφρενικό τρόπο ζωής του, με ενόχλησε. Σκέφτηκα, Περίμενε λίγο, είναι ο Μπιλ Γκέιτς του Γκόθαμ. Είναι ο πιο κατάλληλος εργένης. Όλοι ξέρουν ποιος είναι. Και βάζει μια κάπα, και δεν τον αναγνωρίζει κανείς; Ελα."

Αυτό που βοήθησε τον Conroy να κερδίσει τον ρόλο - και αυτό που αργότερα έκανε την ερμηνεία του καθοριστική - ήταν η μάλλον απλή επιλογή να χρησιμοποιηθούν διαφορετικές φωνές για τον Batman και τον Bruce Wayne. Στην αρχή, ο Μπρους Γουέιν του ήταν λίγο υπερβολικά νευρικός και γοητευτικός και οι παραγωγοί του ζήτησαν να επιστρέψει και να ηχογραφήσει ξανά μερικά επεισόδια, ώστε να μην υπάρχει τόσο σημαντικό κενό με την πολύ πιο σκληρή φωνή του Μπάτμαν. Αλλά όπως είπε στο The Hollywood Reporter το 2017, «Τους άρεσε η ιδέα μου για δύο φωνές. ήθελαν απλώς να είναι πιο λεπτό».

Το Batman: The Animated Series ήταν μια μεγάλη επιτυχία και κέρδισε τρία Daytime Emmy Awards, καθώς και ένα εντυπωσιακό Primetime Emmy για το Εξαιρετικό Πρόγραμμα Κινουμένων Σχεδίων το 1993.

Με πληροφορίες από το rollingstone.com

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση