Νέες προκλήσεις Ερντογάν: Ελλάδα, ΗΠΑ και ορισμένες χώρες της ΕΕ προστατεύουν τρομοκράτες

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2022 13:33 Νέες προκλήσεις Ερντογάν: Ελλάδα, ΗΠΑ και ορισμένες χώρες της ΕΕ προστατεύουν τρομοκράτες

Την προκλητική του ρητορική συνέχισε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαπολύοντας επίθεση κατά της Ελλάδας και των Ηνωμένων Πολιτειών.

Αναλυτικότερα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu, μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά την επιστροφή του από Ουζμπεκιστάν, ο Τούρκος πρόεδρος υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι «η Ελλάδα, οι ΗΠΑ, ορισμένες χώρες της ΕΕ προστατεύουν τρομοκράτες, συμπεριλαμβανομένων μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης FETO» του Φετουλάχ Γκιουλέν.

«Η Ελλάδα ενοχλήθηκε από την τελευταία συνάντηση υψηλού επιπέδου της αμυντικής ομάδας Τουρκίας-ΗΠΑ», πρόσθεσε ο Ερντογάν ανεβάζοντας τους τόνους.

Ο Ερντογάν ήταν ιδιαίτερα εμπρηστικός για τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, αφού μεταξύ άλλων ο Τούρκος πρόεδρος τον κατηγόρησε ότι κρύβει τρομοκράτες και συγκεκριμένα τον Φετουλάχ Γκιουλέν.

Ο Ερντογάν θέλει νίκη των Ρεπουμπλικανών για να πάρει F-16

Την ίδια ώρα, σχολίασε και τις αμερικανικές εκλογές και τάχθηκε υπέρ των Ρεπουμπλικανών. «Τον επόμενο μήνα ευελπιστώ να έχουμε καλύτερα νέα σε σχέση με τα F-16» σημείωσε χαρακτηριστικά. Δήλωσε ξεκάθαρα ότι επιθυμεί να κερδίσουν οι Ρεπουμπλικανοί ώστε να λυθεί το θέμα των μαχητικών στο Κογκρέσο.

«Αν έρθουν οι Ρεπουμπλικανοί θα είναι πολύ πιο εύκολες και πολύ πιο γρήγορες οι διαδικασίες για τα F-16», κατέληξε ο Ερντογάν.

πηγή: iefimerida.gr

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση