Σεισμός στην Τουρκία: Κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για 3 μήνες κήρυξε ο Ερντογάν - 3.500 θύματα

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 07 Φεβρουαρίου 2023 16:15 Σεισμός στην Τουρκία: Κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για 3 μήνες κήρυξε ο Ερντογάν - 3.500 θύματα

Σε πλήρη εξέλιξη οι επιχειρήσεις διάσωσης στις πληγείσες περιοχές.

Κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για τρεις μήνες κήρυξε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις 10 περιοχές που επλήγησαν από τους φονικούς σεισμούς στην Τουρκία.

Ο Τούρκος πρόεδρος έκανε λόγο για τη «μεγαλύτερη καταστροφή» που «χτύπησε» τη χώρα, με τουλάχιστον 3.549 ανθρώπους να έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ 22.168 είναι οι τραυματίες. Στη Συρία οι νεκροί ανέρχονται στους 1.600, σύμφωνα με τον Guardian.

«Η μεγαλύτερη παρηγοριά μας είναι ότι περισσότεροι από 8.000 πολίτες μας έχουν διασωθεί από τα ερείπια μέχρι στιγμής», είπε.

«Εφαρμόζουμε επίσης μέτρα για την κάλυψη όλων των αναγκών των επιζώντων, από στέγη μέχρι ρούχα, από τροφή μέχρι θέρμανση. Μέχρι στιγμής έχουν σταλεί στην περιοχή 54.000 σκηνές, 102.000 κρεβάτια και άλλα είδη πρώτης ανάγκης», πρόσθεσε.

Όπως ενημέρωσε ο Ερντογάν στην προσπάθεια έρευνας και διάσωσης έχουν ριχτεί 33.317 διασώστες, με τον αριθμό τους να αυξάνεται συνεχώς καθώς στην πληγείσες περιοχές καταφτάνουν ομάδες από όλη την Τουρκία και το εξωτερικό.

Το έργο διασωστών δυσχεραίνουν οι καιρικές συνθήκες καθώς επιχειρούν μέσα στο κρύο, τη βροχή ή το χιόνι. Ορισμένες φορές με γυμνά χέρια προσπαθούν να σώσουν ανθρώπους μέσα από τα συντρίμμια.

Σεισμός στην Τουρκία: Η ελληνική ΕΜΑΚ απεγκλώβισε 50χρονο από τα ερείπια

Πριν λίγη ώρα, η ελληνική ΕΜΑΚ απεγκλώβισε έναν 50χρονο πατέρα τετραμελούς οικογένειας, ο οποίος πάσχιζε να σώσει την 6χρονη κόρη του στην Χατάι. Ο άνδρας παρελήφθη τραυματισμένος από ασθενοφόρο.

Ο άνδρας, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ανασύρθηκε από την ελληνική ομάδα και πλέον οι προσπάθειες εστιάζονται στο να σωθεί η κόρη του. Το παιδί φέρεται να βρίσκεται αγκαλιά με την αδελφή του, που δεν τα κατάφερε, ενώ και η μητέρα τους είναι επίσης νεκρή.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση