Τουρκία: Σκυλίτσα και τα κουτάβια της διασώθηκαν ένα μήνα μετά τον σεισμό (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 09 Μαρτίου 2023 13:52 Τουρκία: Σκυλίτσα και τα κουτάβια της διασώθηκαν ένα μήνα μετά τον σεισμό (ΒΙΝΤΕΟ)

Μια σκυλίτσα μαζί με τα νεογέννητα κουτάβια της διασώθηκαν μέσα από τα ερείπια του καταστροφικού σεισμού στην Τουρκία.

Έχει περάσει ένας μήνας πλέον, από τότε που ο κόσμος έγινε μάρτυρας των συγκλονιστικών εικόνων από τους καταστροφικούς σεισμούς στην Τουρκία και στη Συρία.

Έκτοτε δεκάδες μαρτυρίες, ιστορίες, πόνου, θλίψης αλλά και ελπίδας, βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Μια ιστορία ελπίδας είναι κι αυτή μιας σκυλίτσας που σώθηκε μαζί με τα κουτάβια της. Και προφανώς, είναι μια ιστορία ελπίδας, παρά την στενοχώρια και θλίψη που έχει επιφέρει η ανείπωτη φυσική καταστροφή.

Τα τέσσερα σκυλιά ανασύρθηκαν από τα ερείπια ενός κτιρίου στην επαρχία Χατάι, 28 ημέρες μετά τους σεισμούς που κατέστρεψαν την περιοχή.

Ο Kadir Keyifli, ιδιοκτήτης του δυόμισι ετών Ντόμπερμαν που ακούει στο όνομα Sila, δήλωσε ότι είχε ζητήσει από τις τοπικές ομάδες διάσωσης βοήθεια για να βγάλει το σκύλο του από τα ερείπια, αλλά κανείς δεν μπόρεσε να μπει στα συντρίμμια.

 

 

Γέννησε μέσα στα ερείπια τρία κουτάβια

Η Meyako, μια περιφερειακή ομάδα διάσωσης ζώων, ήρθε να τον βοηθήσει τη Δευτέρα. Μετά από ώρες κοπιαστικής δουλειάς, κατάφεραν να φτάσουν στο υπόγειο όπου η Sila ήταν παγιδευμένη - και είδαν ότι όχι μόνο είχε επιβιώσει για σχεδόν ένα μήνα, αλλά είχε γεννήσει και τρία κουτάβια.

Στον τόπο της διάσωσης, ένας από τους διασώστες είπε: «Τι ήπιατε εδώ; Τι φάγατε; Γέννησες τρία από αυτά;»

Οι εργάτες εθεάθησαν να περνούν μέσα από ένα στενό άνοιγμα ανάμεσα στα ερείπια και στη συνέχεια να ανοίγουν μια τρύπα σε μια πόρτα για να έχουν πρόσβαση στο δωμάτιο στο υπόγειο, το οποίο φαίνεται να έχει υποστεί μικρές ζημιές.

Σε ένα βίντεο που μοιράστηκε η ομάδα Meyako, ο Keyifli είπε: «Τα σκυλιά μου βγαίνουν έξω μετά από ένα μήνα. Δόξα τω Θεώ».

Η Sila επέζησε και γέννησε χάρη σε μια μεγάλη σακούλα με σκυλοτροφή που είχε μείνει στο υπόγειο. Μεταφέρθηκαν στην κοντινή πόλη Adana για θεραπεία.

Οι διασώστες σημείωσαν ότι αν και η μητέρα φαινόταν αδύνατη, περπατούσε χωρίς βοήθεια.

10.000 μετασεισμοί στην Τουρκία

Ο αριθμός των νεκρών στην Τουρκία και τη Συρία από τους σεισμούς του περασμένου μήνα πλησίασε τους 52.000, σημειώνει η Daily Mail.

Σχεδόν 10.000 μετασεισμοί έχουν πλήξει την περιοχή που επλήγη από τον σεισμό από τις 6 Φεβρουαρίου. Αυτός ο φονικός σεισμός - και οι μετασεισμοί που ακολούθησαν - θα έχουν βαθύ ψυχολογικό αντίκτυπο στους ντόπιους, λένε οι ειδικοί και οι αξιωματούχοι.

Η τουρκική αστυνομία έχει συλλάβει 184 άτομα που θεωρούνται ύποπτα για την ευθύνη της κατάρρευσης κτιρίων στον καταστροφικό σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου. Οι έρευνες για το ποιος ευθύνεται για τα κτίρια που κατέρρευσαν διευρύνονται, δήλωσε υπουργός το Σάββατο, καθώς η οργή υποβόσκει για αυτό που πολλοί θεωρούν ως διεφθαρμένες πρακτικές δόμησης.

Πηγή: Daily Mail

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση