Συμβούλιο Ασφαλείας Τουρκίας: «Το θετικό κλίμα με την Ελλάδα θα ωφελήσει και τις δύο πλευρές»

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2023 19:55 Συμβούλιο Ασφαλείας Τουρκίας: «Το θετικό κλίμα με την Ελλάδα θα ωφελήσει και τις δύο πλευρές»

Μετά την ολοκλήρωση της τρίωρης συνεδρίασης του υπό τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας της Τουρκίας εξέδωσε ανακοίνωση των θεμάτων που συζητήθηκαν, που αναφέρεται και στις σχέσεις με την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση σημειώνει: «Η συνέχιση του πρόσφατου θετικού κλίματος στις σχέσεις μας με την Ελλάδα θα είναι επωφελής και για τις δύο πλευρές και για την περιοχή μας. Παρακολουθούνται στενά οι τρέχουσες εξελίξεις στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο».

Σε αυτήν τη σύντομη αναφορά φαίνεται η ξεκάθαρη αλλαγή στάσης της Άγκυρας προς την χώρα μας, καθώς οι ανακοινώσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας εμπεριείχαν «συνήθως» μία, ή και παραπάνω, κατηγορίες κατά της Ελλάδας.

Όπως τόνισε και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, στην εκπομπή «Live News» του Νίκου Ευαγγελάτου, «είναι φανερή η αποκλιμάκωση της έντασης με την Τουρκία». «Οφείλουμε να το εκλάβουμε ως ευκαιρία να δούμε πού καλύτερα μπορούμε να πάμε, χωρίς να είμαστε υπεραισιόδοξοι», πρόσθεσε.

Στη σημερινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας συζητήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας για τη διεξαγωγή των εκλογών της 14ης Μαΐου, ο πόλεμος στην Ουκρανία, οι συνέπειες του σεισμού της 6ης Φεβρουαρίου, αλλά και οι επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού κατά των τρομοκρατικών ομάδων του PKΚ σε Συρία και Ιράκ.

πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση