«Χικικομόρι»: Οι ερημίτες Ιάπωνες που μπορεί να μη βγουν από το σπίτι τους ακόμα και για έξι μήνες!

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 05 Απριλίου 2023 15:43 «Χικικομόρι»: Οι ερημίτες Ιάπωνες που μπορεί να μη βγουν από το σπίτι τους ακόμα και για έξι μήνες!

Στην Ιαπωνία ως «χικικομόρι», όπως είναι γνωστοί, φτάνουν σήμερα το 1,5 εκατομμύριο και επιλέγουν να ζουν σε κοινωνική απομόνωση. 

Στην κατηγορία περιλαμβάνονται άτομα ηλικίας 15 με 64 ετών που αποφεύγουν συνειδητά τις κοινωνικές δραστηριότητες, ενώ ορισμένοι από αυτούς έχουν να βγουν από το σπίτι τους για τουλάχιστον έξι μήνες ή και περισσότερο.

Μάλιστα, υπάρχουν περιπτώσεις όπου κάποιοι χικικομόρι δεν έχουν βγει, σχεδόν, ποτέ από το σπίτι τους.

Σύμφωνα με έκθεση της ιαπωνικής κυβέρνησης, σχεδόν 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι στην Ιαπωνία ζουν σε κοινωνική απομόνωση, εκ των οποίων το 20% αποδίδει την κατάστασή του στην πανδημία covid.

Το φαινόμενο αφορά περίπου το 2% των ανθρώπων 15 ως 64 ετών στην Ιαπωνία, 1,46 εκατομμύριο ανθρώπους συνολικά, σύμφωνα με την έρευνα που διενεργήθηκε τον Νοέμβριο του 2022 αλλά δημοσιεύθηκε τώρα και είναι η πιο ολοκληρωμένη που έχει καταρτίσει η κυβέρνηση μέχρι στιγμής.

«Φαίνεται ότι κάποιοι άνθρωποι αντιστοιχούν στον ορισμό μας του χικικομόρι, διότι αποθαρρύνονταν να βγαίνουν από το σπίτι τους, εξαιτίας της covid και τελικά κατέληξαν να έχουν λιγότερη επαφή με την κοινωνία», δήλωσε ο Κόζι Νάιτο, αξιωματούχος της κυβέρνησης.

Ο πιο συχνός λόγος που επικαλούνται οι ερωτηθέντες για να δικαιολογήσουν την απομάκρυνσή τους από την κοινωνία είναι ότι έχουν εγκαταλείψει την εργασία τους, ενώ ο δεύτερος πιο συχνός είναι η πανδημία.

Οι χικικομόρι ορίζονται από την έρευνα αυτή ως άτομα ηλικίας 15 με 64 ετών που αποφεύγουν να συμμετέχουν σε κοινωνικές δραστηριότητες, όπως να πηγαίνουν στο σχολείο ή την εργασία τους, και οι οποίοι επί τουλάχιστον έξι μήνες δεν έχουν βγει από το σπίτι τους για να κάνουν ψώνια ή για άλλες δραστηριότητες, ή οι οποίοι δεν βγαίνουν σχεδόν ποτέ από το σπίτι.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση