Γαλλία: Αυξάνονται οι νεκροί από την κατάρρευση πολυκατοικιών στη Μασσαλία

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 10 Απριλίου 2023 21:34 Γαλλία: Αυξάνονται οι νεκροί από την κατάρρευση πολυκατοικιών στη Μασσαλία Φωτογραφία Reuters

Στους 5 ανέρχονται οι νεκροί στα συντρίμμια των πολυκατοικιών που κατέρρευσαν έπειτα από έκρηξη χθες Κυριακή (9.4.2023) στη Μασσαλία, καθώς τα σωστικά συνεργεία εντόπισαν σήμερα άλλη μία σορό, ανακοίνωσε ο δήμαρχος της πόλης της Γαλλίας.

Οι τοπικές Αρχές ανέφεραν νωρίτερα ότι οι αγνοούμενοι ανέρχονται στους 8, μετά την έκρηξη που κατέστρεψε τις δύο πολυκατοικίες και προκάλεσε ζημιές σε μια τρίτη στη Μασσαλία. Τελικά σήμερα ανακοινώθηκε ότι οι νεκροί ανέρχονται στους 5 και προς το παρόν τα αίτια της έκρηξης παραμένουν ακόμη άγνωστα.

Η ανάσυρση των νεκρών είναι «ένα μακάβριο, δύσκολο και δραματικό έργο», σχολίασε ο υπουργός Στέγασης Ολιβιέ Κλάιν μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Μασσαλία. Η κυβέρνηση, πρόσθεσε, πρέπει να στηρίξει τα θύματα, τις οικογένειές τους και εκείνους που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Η επιχείρηση διάσωσης συνεχίζεται «με προσοχή και αποφασιστικότητα», τόνισε ο υπουργός. Συνολικά έχουν εκκενωθεί 40 κτίρια κοντά στο σημείο της καταστροφής. Μάλιστα, από την κατάρρευση προκλήθηκε πυρκαγιά που δυσχέρανε τις έρευνες, αφού συνεχιζόταν μέχρι το πρωί σήμερα.

Πέντε άνθρωποι νοσηλεύονται τραυματισμένοι, όμως η ζωή τους δεν διατρέχει κίνδυνο.

Το 2018, σε απόσταση περίπου 1 χιλιομέτρου από αυτό το σημείο, άλλα τρία κτίρια που είχαν κριθεί μη κατοικήσιμα, κατέρρευσαν με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οκτώ άνθρωποι.

Ο εισαγγελέας της Μασσαλίας σημείωσε πάντως ότι τα κτίρια που κατέρρευσαν την Κυριακή δεν είχαν δομικά προβλήματα και ερευνάται το ενδεχόμενο η καταστροφή να προκλήθηκε από έκρηξη αερίου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση