Πολωνία: Και οι ηλικιωμένοι έχουν ψυχή - 88χρονος σέρφερ έβαλε στόχο το Γκίνες

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 24 Απριλίου 2023 15:41 Πολωνία: Και οι ηλικιωμένοι έχουν ψυχή - 88χρονος σέρφερ έβαλε στόχο το Γκίνες

Μπορεί να είναι πλέον 88 ετών αλλά και οι συνταξιούχοι έχουν ψυχή! Ο Πιοτρ Ντούντεκ δεν σταματά λεπτό το σερφ και προσπαθεί να μπει θριαμβευτικά στο Γκίνες.

Ο 88χρονος σέρφερ από την Πολωνία επιδιώκει να καταρρίψει Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες ως ο μεγαλύτερης ηλικίας αθλητής που εξασκεί το αγαπημένο του σπορ.

Ο Πιοτρ κατάγεται από τη Γκντίνια. Όπως περιέγραψε στο Reuters, κάνει ιστιοσανίδα από το 1981 και τον ενθάρρυναν οι φίλοι του να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στην κατάκτηση του Παγκόσμιου Ρεκόρ Γκίνες ως ο μεγαλύτερης ηλικίας σέρφερ, αφού ανακάλυψε ότι το προηγούμενο ρεκόρ είχε καταρριφθεί από τον 86χρονο Σαρλς Γιοχάνες Ράτερ το 2000.

Ο Ντούντεκ, ο οποίος έλαβε το προσωνύμιο «Junior» από συναθλητές του στο σερφ όταν ήταν 80 ετών, ερεύνησε τι χρειάζεται για την κατάρριψη του ρεκόρ και διαπίστωσε ότι έπρεπε να κάνει windsurf τουλάχιστον μία φορά για τρεις συνεχόμενους μήνες, ένα κατόρθωμα που ολοκλήρωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Ο δήμαρχος της Γκντίνια χάρισε στον Ντούντεκ ένα τρόπαιο για να γιορτάσει το επίτευγμα. Ο Ντούντεκ είπε ότι τα στοιχεία από την επίσημη προσπάθειά του υποβάλλονται τώρα στον οργανισμό των Παγκόσμιων Ρεκόρ Γκίνες για επίσημη πιστοποίηση.

Πηγή: Reuters

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση