Ισπανία: Καρχαρίας κυνηγά λουόμενους στα ρηχά παραλίας στο Αλικάντε – Δείτε βίντεο

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2023 20:33 Ισπανία: Καρχαρίας κυνηγά λουόμενους στα ρηχά παραλίας στο Αλικάντε – Δείτε βίντεο

Δραματικές στιγμές για τους λουόμενους, που είδαν έναν καρχαρία να τους κυνηγάει – Ειδικοί εκτιμούν ότι ο καρχαρίας είχε χάσει τον προσανατολισμό του και βγήκε στα ρηχά

Δραματικές στιγμές έζησαν χθες το πρωί λουόμενοι σε παραλία της Κόστα Μπλάνκα στο Αλικάντε της Ισπανίας όταν ξαφνικά εμφανίστηκε ένας καρχαρίας στα ρηχά κι άρχισε να τους κυνηγάει.

Οι λουόμενοι δεν πίστευαν στα μάτια τους βλέποντας το σαρκοβόρο ψάρι να τους πλησιάζει απειλητικά, όπως γράφουν τα ισπανικά ΜΜΕ.

Στην παραλία υπήρχαν ναυαγοσώστες, οι οποίοι χρησιμοποίησαν τις σφυρίχτρες τους για να ειδοποιήσουν τους παραθεριστές για την εμφάνιση του καρχαρία καλώντας τους να βγουν αμέσως στην ακτή Άκουα Μαρίνα, νότια του Αλικάντε.

Το σχετικό βίντεο που ανέβηκε στο YouTube απεικονίζει τον καρχαρία να κόβει βόλτες στα ρηχά νερά σε μία από τις πιο δημοφιλείς τουριστικές περιοχές στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο καρχαρίας είχε μάλλον χάσει τον προσανατολισμό του και γι’ αυτό είχε βγει στα ρηχά.

Μια ηλικιωμένη Ισπανίδα ήταν η πρώτη που διέκρινε το πτερύγιο του καρχαρία, καθώς έπλεε προς την ακτή και άρχισε να φωνάζει πανικόβλητη. Ευτυχώς, η γυναίκα, αν και βρισκόταν σε κατάσταση σοκ, κατάφερε να βγει στη στεριά σώα και αβλαβής.

Ήταν μπλε καρχαρίας μήκους 2-2,5 μέτρα

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, επρόκειτο για γλαυκοκαρχαρία  (ή μπλε καρχαρία, όπως είναι επίσης γνωστός), μήκους περίπου δύο με δυόμιση μέτρα.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», αφού έγινε άνω - κάτω η παραλία, ο καρχαρίας απομακρύνθηκε από την ακτή και τελικά εξαφανίστηκε στα βαθιά.

Ένας τέτοιος καρχαρίας είχε επιτεθεί σε 40χρονο άνδρα στο Έλτσε κοντά στο Αλικάντε τον Ιούλιο του 2016 και τον δάγκωσε στο χέρι με το θύμα να διακομίζεται σε νοσοκομείο της περιοχής. Ευτυχώς το τραύμα του δεν ήταν σοβαρό.

Το χθεσινό περιστατικό σε παραλία του Αλικάντε σημειώνεται μία εβδομάδα μετά τη θανατηφόρα επίθεση ενός καρχαρία - τίγρη στον 23χρονο Ρώσο τουρίστα Βλαντιμίρ Ποπόφ στην παραλία Χουργκάντα της Αιγύπτου.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση