Ανταρσία στη Ρωσία: Αιφνίδια συμφωνία Πριγκόζιν για αποκλιμάκωση - Ποιος ο λόγος

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 24 Ιουνίου 2023 22:42 Ανταρσία στη Ρωσία: Αιφνίδια συμφωνία Πριγκόζιν για αποκλιμάκωση - Ποιος ο λόγος

Λήξη συναγερμού στη Ρωσία μετά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ του Λευκορώσου προέδρου Λουκασένκο με τον επικεφαλής της Wagner. Επιστρέφουν στις βάσεις τους οι μισθοφόροι.

Τέλος στην ανταρσία της Wagner φαίνεται πως έβαλε ο Αλεξάντερ Λουκασένκο, κατόπιν παρέμβασής του.

Το γραφείο του προέδρου της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, ανακοίνωσε ότι ο Γιεβγκένι Πριγκόζιν αποδέχτηκε την πρόταση "να σταματήσει η μετακίνηση ένοπλων ατόμων της Wagner στο έδαφος της Ρωσίας και να ληφθούν περαιτέρω μέτρα για την αποκλιμάκωση των εντάσεων".

Η ανακοίνωση ανέφερε ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν ενημέρωσε τον Λουκασένκο το πρωί και, με την έγκρισή του, ο Λουκασένκο πραγματοποίησε διαπραγματευτικές συνομιλίες με τον Πριγκόζιν.

"Οι διαπραγματεύσεις συνεχίστηκαν καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας. Ως αποτέλεσμα, κατέληξαν σε συμφωνίες σχετικά με το απαράδεκτο της εξαπόλυσης μιας αιματηρής σφαγής στο έδαφος της Ρωσίας", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Λίγη ώρα μετά την γνωστοποίηση της συμφωνίας, το γραφείο Τύπου του Λουκασένκο εξέδωσε νέα ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται ότι ο Πούτιν ευχαρίστησε τον Λευκορώσο πρόεδρο για τη συμβολή του.

"Σήμερα στις 9μμ οι πρόεδροι επικοινώνησαν και πάλι τηλεφωνικά. Ο Λευκορώσος πρόεδρος ενημέρωσε τον Ρώσο πρόεδρο με κάθε λεπτομέρεια για τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων με την ηγεσία της Wagner. Ο πρόεδρος της Ρωσίας ευχαρίστησε τον Λευκορώσο ομόλογό του για το έργο που επιτέλεσε" αναφέρει η ανακοίνωση.

Να σημειωθεί ότι προς το παρόν το Κρεμλίνο δεν έχει κάποια δήλωση για το θέμα.

Πριγκόζιν: Για να αποφύγουμε την αιματοχυσία

Ο ίδιος ο Πριγκόζιν επιβεβαίωσε ότι οι μαχητές του επιστρέφουν στις βάσεις για να "αποφύγουν την αιματοχυσία".

"Ήθελαν να διαλύσουν τη Wagner. Ξεκινήσαμε στις 23 Ιουνίου για την 'Πορεία Δικαιοσύνης'. Σε μια ημέρα διανύσαμε μόλις 200 χιλιόμετρα από τη Μόσχα. Κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου, δεν χύσαμε ούτε μια σταγόνα από το αίμα των αγωνιστών μας. Τώρα είναι η στιγμή που μπορεί να χυθεί αίμα. Συνειδητοποιώντας όλη την ευθύνη για το γεγονός ότι θα χυθεί ρωσικό αίμα, γυρίζουμε τις φάλαγγές μας και φεύγουμε προς την αντίθετη κατεύθυνση, προς τα στρατόπεδά μας, σύμφωνα με το σχέδιο" ήταν η δήλωση του Πριγκόζιν.

πηγή: news247.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση