Ισπανία: Ο πρώτος καύσωνας του φετινού καλοκαιριού -Έφτασε τους 44 βαθμούς η θερμοκρασία

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2023 22:21 Ισπανία: Ο πρώτος καύσωνας του φετινού καλοκαιριού -Έφτασε τους 44 βαθμούς η θερμοκρασία

Στους 44 βαθμούς "σκαρφάλωσε" το θερμόμετρο στην Ισπανία, που βρίσκεται αντιμέτωπη με τον πρώτο καύσωνα του φετινού καλοκαιριού.

Αντιμέτωποι με τον πρώτο καύσωνα του φετινού καλοκαιριού είναι οι κάτοικοι της νότιας Ισπανίας, αφού σε Σεβίλλη και Κόρδοβα ο υδράργυρος έφθασε σήμερα στους 44 βαθμούς Κελσίου.

Τα τελευταία χρόνια οι καύσωνες έχουν γίνει συχνότεροι τον Ιούνιο, λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη που οι επιστήμονες αποδίδουν εν πολλοίς στον ανθρώπινο παράγοντα. Ο εκπρόσωπος της ισπανικής μετεωρολογικής υπηρεσίας AEMET Ρούμπεν ντελ Κάμπο εξηγεί πως από το 2011 μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί έξι καύσωνες στη διάρκεια του Ιουνίου, έναντι μόλις πέντε για τον ίδιο μήνα τα προηγούμενα 35 χρόνια.

Οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες προβλέπεται να διατηρηθούν μέχρι την Τετάρτη και να επηρεάσουν πέραν της Ανδαλουσίας, τη Μαδρίτη, την Εξτρεμαδούρα και την Καστίλλη-Λα Μάντσα.

«Έχει τρομερή ζέστη. Τα παιδιά ήρθαν εδώ για να δροσιστούν αφού δεν υπήρχε περίπτωση να μείνουν στο σπίτι», εξήγησε η 27χρονη Ελβίρα Μαρτίνεθ, η οποία στεκόταν δίπλα σε σιντριβάνι στην όχθη του ποταμού Μανθανάρες.

Το πρώτο τρίμηνο του 2023 ήταν το πιο «ξηρό» από το 1961 (όταν άρχισαν να καταγράφονται σχετικά στοιχεία), σύμφωνα με την ισπανική μετεωρολογική υπηρεσία. Ακολούθησε στα τέλη Απριλίου ένα κύμα ασυνήθιστα υψηλών θερμοκρασιών, με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει στους 38,8 βαθμούς Κελσίου, θυμίζοντας καύσωνα στην καρδιά του καλοκαιριού.

πηγή: newsit.gr

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση