Άνδρας έκανε παγκόσμιο ρεκόρ στα 100 μέτρα τρέχοντας με…τακούνια (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 27 Ιουνίου 2023 11:40 Άνδρας έκανε παγκόσμιο ρεκόρ στα 100 μέτρα τρέχοντας με…τακούνια (ΒΙΝΤΕΟ)

Το εκπληκτικό του επίτευγμα του χάρισε το 57ο παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες, ένα ορόσημο που γιορτάστηκε από τον οργανισμό τήρησης ρεκόρ στη σελίδα του στο Instagram.

Ένας Ισπανός αθλητής άφησε για άλλη μια φορά το στίγμα του στον κόσμο των ρεκόρ, καταφέρνοντας ένα απίστευτο κατόρθωμα. Ο Christian Roberto López Rodríguez, γνωστός για τις κατά συρροή προσπάθειες κατάρριψης ρεκόρ, ανέλαβε πρόσφατα την πρόκληση να τρέξει σπριντ 100 μέτρων φορώντας ψηλά τακούνια.

Ο López Rodríguez, 34 ετών, επέλεξε στιλέτο 7 εκατοστών, καθώς ξεκινούσε αυτό το εξαιρετικό εγχείρημα. Με συγκεντρωμένη αποφασιστικότητα, ολοκλήρωσε την απόσταση σε εντυπωσιακά 12,82 δευτερόλεπτα. Παραδόξως, ο χρόνος αυτός ήταν μόλις 3,24 δευτερόλεπτα πιο αργός από το θρυλικό παγκόσμιο ρεκόρ του Τζαμαϊκανού σπρίντερ και οκτώ φορές χρυσού Ολυμπιονίκη Usain Bolt.

Για να επιτύχει αυτό το αξιοσημείωτο κατόρθωμα, ο López Rodríguez υποβλήθηκε σε εκτεταμένη και σχολαστική προετοιμασία. Ο ίδιος μοιράστηκε με τα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες ότι η προπόνηση για το συγκεκριμένο ρεκόρ ήταν εξαντλητική και απαιτούσε αφοσιωμένη συγκέντρωση. Το να τρέχει με μεγάλη ταχύτητα με ψηλά τακούνια αποτελούσε μια συναρπαστική πρόκληση γι' αυτόν, την οποία όμως ήθελε να κατακτήσει. Στην Ισπανία, τέτοιου είδους αγώνες που περιλαμβάνουν ψηλά τακούνια είχαν πάντα ευνοϊκά αποτελέσματα γι' αυτόν.

Καταρρίπτοντας το συγκεκριμένο ρεκόρ, ο López Rodríguez εκθρόνισε τον Γερμανό André Ortolf, ο οποίος είχε καταρρίψει το προηγούμενο ρεκόρ το 2019 με χρόνο 14,02 δευτερόλεπτα. Με το αξιοσημείωτο επίτευγμά του, ο López Rodríguez όχι μόνο εδραίωσε τη θέση του στα χρονικά της ιστορίας των ρεκόρ, αλλά και απέδειξε την επιμονή και τις εξαιρετικές ικανότητές του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο López Rodríguez αντιμετωπίζει την πρόσθετη πρόκληση της διαχείρισης του διαβήτη τύπου 1. Αποκάλυψε ότι ένα από τα κίνητρά του για να επιχειρήσει αυτό το κατόρθωμα ήταν να δείξει ότι τα άτομα με διαβήτη μπορούν να επιτύχουν αξιοσημείωτα κατορθώματα συγκρίσιμα με εκείνα των ατόμων χωρίς την πάθηση ή ακόμη και να τα ξεπεράσουν.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση