Δέκα νεκροί και 5 αγνοούμενοι από την κατάρρευση πολυκατοικίας στην Αλεξάνδρεια - Διώκονται ποινικά ο εργολάβος και ο ιδιοκτήτης

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2023 20:38 Δέκα νεκροί και 5 αγνοούμενοι από την κατάρρευση πολυκατοικίας στην Αλεξάνδρεια - Διώκονται ποινικά ο εργολάβος και ο ιδιοκτήτης

Τουλάχιστον 10 νεκροί και πέντε αγνοούμενοι από την κατάρρευση πολυκατοικίας στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και πολεοδομικές παραβάσεις διώκονται ο εργολάβος και ο ιδιοκτήτης του 13όροφου κτιρίου.

Νωρίτερα την Τετάρτη (28.06.2023) οι διασώστες εντόπισαν νεκρό έναν 24χρονο, λίγες ώρες μετά την ανεύρεση άλλων δύο πτωμάτων από τα ερείπια της πολυκατοικίας που κατέρρευσε τη Δευτέρα (26.06.2023) στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου.

Συνολικά δέκα άνθρωποι έχουν ανασυρθεί νεκροί, ενώ η τύχη τουλάχιστον πέντε αγνοείται, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που μεταδίδει το δίκτυο Nile TV.

Τέσσερις τραυματίες έλαβαν εξιτήριο τις τελευταίες ώρες από το νοσοκομείο στο οποίο είχαν διακομιστεί.

Ο κυβερνήτης της Αλεξάνδρειας, Μοχάμεντ Τάχερ περιέγραψε στο Nile TV πως η πολυκατοικία «κόπηκε στα δύο» και ακολούθησε η κατάρρευσή της. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, το συγκεκριμένο συγκρότημα κατοικιών φιλοξενούσε κυρίως παραθεριστές.

Σε βάρος του εργολάβου και του ιδιοκτήτη ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και πολεοδομικές παραβάσεις.

πηγή: newsit.gr

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση