Τα τελευταία λεπτά ζωής των πέντε στο μοιραίο υποβρύχιο Titan – «Άκουγαν μουσική βυθισμένοι στο σκοτάδι»

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 03 Ιουλίου 2023 10:54 Τα τελευταία λεπτά ζωής των πέντε στο μοιραίο υποβρύχιο Titan – «Άκουγαν μουσική βυθισμένοι στο σκοτάδι»

Στν επιφάνεια οι τραγικές λεπτομέρειες

Οι επιβάτες του μοιραίου υποβρυχίου Titan πιθανότατα πέρασαν τις τελευταίες τους στιγμές στο απόλυτο σκοτάδι, ακούγοντας την αγαπημένη τους μουσική. Οι πέντε επιβάτες ενθαρρύνθηκαν να φορτώσουν τα αγαπημένα τους τραγούδια στο music player του υποβρυχίου για το ταξίδι που δεν είχε τελικά επιστροφή.

Οι τραγικές λεπτομέρειες για τα τελευταία λεπτά ζωής των επιβατών ήρθαν στην επιφάνεια καθώς η σύζυγος και η μητέρα του μοιραίου πατέρα-γιου Shahzada και Suleman Dawood αφηγήθηκε στους New York Times πως το ταξίδι ήταν το αποκορύφωμα της εμμονής της οικογένειας με το 111 ετών ναυάγιο, το οποίο είχε εξάψει τη φαντασία τους όταν επισκέφθηκαν ένα έκθεμα του Τιτανικού στη Σιγκαπούρη το 2012.

Το ενδιαφέρον των Dawoods για τον Τιτανικό έγινε μεγαλύτερο μετά από ένα ταξίδι του 2019 στη Γροιλανδία – όπου τους κίνησαν την περιέργεια οι παγετώνες που μετατράπηκαν σε παγόβουνα, ο ίδιος ωκεάνιος κίνδυνος που παρέσυρε τον Τιτανικό το 1912.

Η Κριστίν είπε ότι τότε έπεσε πάνω σε μια διαφήμιση της OceanGate που πρόσφερε ταξίδια στο ναυάγιο. Υποτίθεται ότι θα συνόδευε τον δισεκατομμυριούχο σύζυγό της, αλλά ο 19χρονος γιος τους κατέληξε να πάρει τη θέση της, επειδή η αρχική εκδρομή του ζευγαριού καθυστέρησε λόγω της πανδημίας και, πλέον, το αγόρι ήταν αρκετά μεγάλο για να πάει.

Η ίδια αποκάλυψε ότι ο σύζυγος και ο γιος της παραλίγο να μην προλάβουν το καταστροφικό ταξίδι για την Ημέρα του Πατέρα σε βάθος άνω των 13.000 ποδιών κάτω από την επιφάνεια του ωκεανού, όταν η πτήση τους προς το Σεντ Τζονς του Νιουφάουντλαντ -από όπου απογειωνόταν το μητρικό πλοίο- ακυρώθηκε και η επόμενη πτήση τους καθυστέρησε.

«Ανησυχήσαμε πραγματικά αρκετά, όπως: “Ω, Θεέ μου, τι θα γίνει αν ακυρώσουν και αυτή την πτήση;”» δήλωσε η Christine στους Times. «Εκ των υστέρων, προφανώς, εύχομαι να το έκαναν».

Πηγή: Newsbeast.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση