Μοντέλο ετών 91! Ποιος είναι ο «Ισπανός βασιλιάς» που κάνει καριέρα στο μόντελινγκ εδώ και 3 χρόνια

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 05 Ιουλίου 2023 16:37 Μοντέλο ετών 91! Ποιος είναι ο «Ισπανός βασιλιάς» που κάνει καριέρα στο μόντελινγκ εδώ και 3 χρόνια

Είναι ηλιοκαμένος, δείχνει αβίαστα άνετος και είναι 91 ετών. Ο «Ισπανός βασιλιάς» όπως είναι το ψευδώνυμό του, έγινε μοντέλο κατά τύχη χάρη στην εγγονή του Σελίν βαν Χιλ, η οποία άρχισε να τον φωτογραφίζει πριν από τρία χρόνια και επέλεξε το όνομα αυτό για το Instagram.

Ο Αντρέ Γκαρθία Κάρο – αυτό είναι το πραγματικό του όνομα – έχει ένα πρόσωπο ιδανικό για φωτογραφήσεις, με το ατσάλινο βλέμμα και το γωνιώδες πρόσωπο ενός κλασικού σταρ του κινηματογράφου. Και πλέον, με ένα σημαντικό κοινό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μεγάλες καμπάνιες για τη Zara και την Adidas στο ενεργητικό του, ο 91χρονος «Ισπανός βασιλιάς» είναι ένα από τα πιο ηλικιωμένα μοντέλα στην Ευρώπη.

«Γεννήθηκε γνωρίζοντας πώς να ποζάρει»

«Ξέρει πώς να ποζάρει. Νομίζω ότι γεννήθηκε γνωρίζοντας πώς να ποζάρει» λέει η εγγονή του στο CNN, σε τηλεφωνική επικοινωνία από το Κανάρια Νησιά, όπου βρίσκεται μαζί με τον παππού της για μια νέα διαφημιστική καμπάνια. «Μπορείς να του δώσεις να φορέσει οτιδήποτε και να δείχνει καταπληκτικός» συμπληρώνει.

Όσο για τον ίδιο τον Γκαρθία Κάρο, όπως λέει ένιωσε άνετα από την πρώτη στιγμή που τον φωτογράφισε η εγγονή του. «Λυπάμαι που δεν είχα ξεκινήσει αυτή την καριέρα 20 χρόνια νωρίτερα» σχολίασε.

Μία από τις πιο εντυπωσιακές και αναγνωρίσιμες εικόνες του 91χρονου μέχρι σήμερα εμφανίστηκε σε όλη την Ευρώπη πέρυσι, στο πλαίσιο μιας καμπάνιας για το brand Schott NYC. Φωτογραφημένος από την εγγονή του σε ένα ρετρό μπόουλινγκ, ο Γκαρθία Κάρο έχει ριγμένο στους ώμους του ένα κόκκινο τζάκετ, στέκεται με τους αντίχειρές του στην αγκράφα της ζώνης του, ενώ οι τούφες των μαλλιών του πέφτουν στο πρόσωπό του. «Όλα έχουν να κάνουν με τo attitude» έγραψε ο Schott στη λεζάντα που συνόδευε την ανάρτηση στα social media.

«Το βλέμμα του, ο τρόπος που κοιτάζει την κάμερα – είναι απλός αλλά τον καθορίζει» δήλωσε η βαν Χιλ για τη συγκεκριμένη φωτογραφία. Σε άλλες λήψεις για την καμπάνια, ο Γκαρθία Κάρο ποζάρει με νεότερα μοντέλα, ξεχωρίζοντας με την παρουσία του. Αλλά πίσω από τις κάμερες, είναι αστείος και διασκεδαστικός παίζοντας μάλιστα μπόουλινγκ όταν δεν τον φωτογράφιζαν.

Πώς ξεκίνησε το μόντελινγκ

Η βαν Χιλ λέει ότι ήταν πάντα κοντά με τον παππού της, αλλά η σχέση τους έγινε ακόμη πιο στενή κατά τη διάρκεια του lockdown λόγω κορωνοϊού την άνοιξη του 2020, όταν έμεινε μαζί του και με την γιαγιά της στην Ισπανία για μεγάλο χρονικό διάστημα, ώστε να μην είναι μόνοι τους.

Εκείνη την εποχή, ήταν εκτελεστική βοηθός στο γαλλικό περιοδικό μόδας L’ Officiels και δεν είχε δοκιμάσει ποτέ τις δυνάμεις της στη φωτογραφία (τώρα πλέον είναι η πλήρης επαγγελματική της δραστηριότητα).

Αλλά κλεισμένη μέσα στο σπίτι τους, άρχισε να ντύνει τον παππού της και να τον φωτογραφίζει, επιμελούμενη έναν λογαριασμό στο Instagram για εκείνο, με το ψευδώνυμο «Ισπανός βασιλιάς», που σύντομα άρχισε να προσελκύει οπαδούς. «Ήταν πάντα πολύ κομψός» λέει. «Όταν ήταν νέος, φορούσε αυτά τα μακριά γούνινα παλτό και γυαλιά ηλίου aviator».

Η μεγάλη αλλαγή στη ζωή του

Ο Γκαρθία Κάρο έχει ζήσει πολλά στη ζωή του: μεταξύ άλλων ήταν κτηνοτρόφος στην Αργεντινή, ιδιοκτήτης εστιατορίου στην Ουρουγουάη και κτηματομεσίτης στην Ισπανία. Ως μοντέλο, το πρώτο του editorial – με φωτογραφίες της εγγονής του – κατέληξε στην έντυπη έκδοση του L'Officiel China το 2020. Σύντομα, ακολούθησαν ευκαιρίες με άλλα brand όπως το Zara, με το οποίο συνεργάστηκε σε μια capsule συλλογή.

«Νομίζω πως έχει κάνει συμφωνία με τον διάβολο»

Αναμφίβολα ο Γκαρθία Κάρο δείχνει πολύ νεότερος από τα 91 του χρόνια με την εγγονή του να αστειεύεται πως «έχει κάνει συμφωνία με το διάβολο», ειδικά από τη στιγμή που εξακολουθεί να καπνίζει και να απολαμβάνει τον ήλιο κάνοντας ηλιοθεραπεία, αλλά η ίδια λέει πως όλο αυτό με το μόντελινγκ, του έδωσε «μια νέα ζωή και τόση ενέργεια».

«Δείχνω ακόμα πιο νέος από πριν! Αυτό που μου αρέσει στο μόντελινγκ είναι να γνωρίζω νέους ανθρώπους, να μαθαίνω νέα πράγματα, να είμαι δραστήριος» λέει ο 91χρονος. «Δε θέλω να κάθομαι στο σαλόνι και να βλέπω τη ζωή μου να περνάει».

Η Βαν Χιλ πιστεύει ότι το βλέμμα και η ενέργειά του βρίσκουν απήχηση στον κόσμο της μόδας αυτή τη στιγμή, καθώς όλο και περισσότερα ηλικιωμένα μοντέλα εμφανίζονται πλέον σε περιοδικά μόδας, όπως η Κάρμεν ντελ Ορεφίτσε, που θεωρείται το γηραιότερο σούπερ μόντελ επίσης στα 91 της χρόνια.

Η Βαν Χιλ πιστεύει ότι ο παππού της είναι το τέλειο παράδειγμα του γιατί κανείς δεν πρέπει να αισθάνεται την ανάγκη να παριστάνει τον ηλικιωμένο. «Όταν είσαι 70 ή 80 ετών, δεν σημαίνει ότι η ζωή σου έχει τελειώσει και ότι πρέπει να φέρεσαι σαν μια γλυκιά ηλικιωμένη γιαγιά και να μην κάνεις τίποτα άλλο. Μπορείς να κάνεις τα πάντα σε οποιαδήποτε ηλικία».

Πηγή: iefimerida.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση