93χρονη γιαγιά γύρισε και τα 63 εθνικά πάρκα των ΗΠΑ με τον εγγονό της - Τώρα θέλουν να πάνε στην Κένυα!

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 07 Ιουλίου 2023 13:18 93χρονη γιαγιά γύρισε και τα 63 εθνικά πάρκα των ΗΠΑ με τον εγγονό της - Τώρα θέλουν να πάνε στην Κένυα!

Παρά την ηλικία της, η ίδια έκανε πεζοπορία και ράφτινγκ σε ορμητικά νερά.

Από τις ερήμους της νότιας Καλιφόρνιας μέχρι τα πυκνόφυτα δάση της Αλάσκας, η ποικιλία της φύσης στις ΗΠΑ είναι απίστευτη. Για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της η Joy Ryan δεν είχε δει ποτέ το φυσικό τοπίο των ΗΠΑ, πέρα από το σπίτι της στην Πολιτεία του Οχάιο. Ο εγγονός της, ο Brad Ryan έχει μεγάλη αγάπη για τη γιαγιά του και όταν ήταν στα μέσα της όγδοης δεκαετίας της ζωής της αποφάσισε να την πάει ταξίδι να δει όλα τα Εθνικά Πάρκα της χώρας.

Το ταξίδι κράτησε οκτώ χρόνια και τώρα, στα 93 της, η Grandma Joy έχει δει και τα 63 πάρκα, με την τελεία να μπαίνει στο Εθνικό Πάρκο της Αμερικανικής Σαμόα. «Όταν έμαθα ότι δεν είχε δει ποτέ τη μεγάλη άγρια φύση της Αμερικής – ερήμους, βουνά, ωκεανούς, ό,τι άλλο θέλετε – σκέφτηκα ότι αυτό ήταν κάτι που θα με στοίχειωνε αν δεν παρενέβαινα κατά κάποιον τρόπο» εξομολογήθηκε ο Brad Ryan.

Ξεκίνησαν από τα Great Smoky Mountains και στο διάβα των χρόνων κατάφεραν να δουν όλες τις φημισμένες τοποθεσίες στο Yosemite, το Grand Canyon, το Redwoods… Παρά την ηλικία της, η Grandma Joy ήταν σε θέση να κάνει πεζοπορία και ράφτινγκ σε ορμητικά νερά. Το ταξίδι έλαβε τέλος στην Αμερικανική Σαμόα.

«Είναι περίπου 10.800 χιλιόμετρα από εκεί που ζούμε, στο Οχάιο. Είναι το μοναδικό Εθνικό Πάρκο των ΗΠΑ που βρίσκεται νοτίως του Ισημερινού. Μακριά στον Νότιο Ειρηνικό. Είναι μεγάλο ταξίδι, αλλά είχαμε ενθουσιασμό να πάμε. Μπορούμε να απολαύσουμε την παραλία, μπορούμε να χαρούμε τον όμορφο τροπικό παράδεισο. Αλλά όπως μάθαμε από τους φύλακες που εργάζονται εκεί, η Αμερικανική Σαμόα είναι μια νησιωτική κοινότητα με βαθιές ρίζες στην οικογένεια. Και νομίζω ότι υπάρχει λίγη ποιητική ομορφιά να τελειώσουμε το ταξίδι εκεί» είχε πει τότε ο εγγονός που αγαπά τη γιαγιά του.

Γιαγιά και εγγόνι μοιράστηκαν στον λογαριασμό του ταξιδιού της Grandma Joy στο Instagram φωτογραφία τους, μπροστά από την 63η πινακίδα και στη γιαγιά δόθηκε από τους φύλακες των πάρκων πιστοποιητικό ότι έχει επισκεφθεί όλα τα Εθνικά Πάρκα των ΗΠΑ. Αν και ο γύρος τους στις ΗΠΑ ολοκληρώθηκε, η Joy Ryan και ο Brad Ryan δεν έχουν χορτάσει ταξίδια. Τώρα, έχουν βάλει στο μάτι την Κένυα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση