Τα τρομακτικά πλάνα από τις κατακόμβες του Παρισιού εξακολουθούν να αποτελούν ένα από τα πιο ανατριχιαστικά άλυτα μυστήρια

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 07 Ιουλίου 2023 13:45 Τα τρομακτικά πλάνα από τις κατακόμβες του Παρισιού εξακολουθούν να αποτελούν ένα από τα πιο ανατριχιαστικά άλυτα μυστήρια

Το νεκροταφείο των Αθώων, όπως συνηθίζονται να λέγονται οι κατακόμβες του Παρισιού είναι γεμάτο τάφους, νεκροκεφαλές και άλυτα μυστήρια!

Κατακόμβες! Η λέξη και μόνο είναι αρκετή για να προκαλέσει αινιγματικές ή συναρπαστικές εικόνες. Οι κατακόμβες εμπνέουν μυστήριο, τάφους και φαντασία. Τι γνωρίζουμε όμως πραγματικά γι' αυτές; Σχεδόν τίποτα... Το Παρίσι, η πρωτεύουσα της Γαλλίας, είναι χτισμένο πάνω σε σχεδόν 350 χιλιόμετρα υπόγειων στοών, σαν να είμαι μια τεράστια πόλη πάνω σε ξυλοπόδαρα.

Αυτός ο γιγαντιαίος λαβύρινθος, που αναφέρεται ποιητικά ως κατακόμβες, εκτείνεται κάτω από ένα μεγάλο μέρος της αριστερής όχθης (από το Odéon μέχρι το πάρκο Montsouris) και ορισμένες περιοχές της δεξιάς όχθης (Μονμάρτη, Belleville και Ménilmontant).

Αλλά τι είναι οι κατακόμβες του Παρισιού;

Λοιπόν, φανταστείτε χιλιόμετρα και χιλιόμετρα σηράγγων που βρίσκονται ακριβώς κάτω από την πόλη του Παρισιού. Είναι σκοτεινές, δαιδαλώδεις και μυστηριώδεις. Α, και είναι επίσης γεμάτες με εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπινα σώματα.

Επειδή οι άνθρωποι είναι πολύ παράξενοι, κάποιοι αποφάσισαν ότι θα ήταν καλή ιδέα να περάσουν το χρόνο τους εξερευνώντας τις κατακόμβες.

Ανάμεσά τους είναι και ένας άγνωστος εξερευνητής που κάποτε πήρε μαζί του μια φωτογραφική μηχανή για να δει τι θα μπορούσε να απαθανατίσει εκεί κάτω.

Κανείς δεν γνωρίζει ποιο ήταν αυτό το άτομο ή γιατί και πότε έκανε το ταξίδι στις κατακόμβες. Και όχι μόνο αυτό, αλλά κανείς δεν ξέρει ούτε τι του συνέβη. Είναι ένα μυστήριο τυλιγμένο σε ένα μυστήριο. Το μόνο που έχουμε είναι τα πλάνα - τα οποία είναι ειλικρινά, ανατριχιαστικά.

Τα πλάνα του ατόμου τον δείχνουν να εξερευνά τους άβατους θαλάμους των κατακομβών, με τον ίδιο να μαζεύει ακόμη και υπολείμματα ενός κρανίου σε κάποιο σημείο.

Ωστόσο, κάτι φαίνεται ότι τον τρομάζει αρκετά ώστε να τον ωθήσει να τρέξει, πιθανότατα ακόμα πιο βαθιά μέσα στις κατακόμβες.

Ποτέ δεν αναφέρθηκε κανείς ως αγνοούμενος που να ταιριάζει στο προφίλ του, και παραμένει ακόμη και σήμερα ένα μυστήριο για το τι συνέβη σε αυτόν τον άνθρωπο.

Παρά το γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι τις εξερεύνησαν, μόνο ένα άτομο έχει επιβεβαιωθεί ότι πέθανε στις κατακόμβες. Αυτός ήταν ο άτυχος Philibert Aspairt, ο οποίος πέθανε το 1793.

Πηγή: gazzetta.gr

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση