Ο Huw Edwards είναι η «πέτρα» του σεξουαλικού σκανδάλου του BBC - Είχε ανακοινώσει τον θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2023 21:06 Ο Huw Edwards είναι η «πέτρα» του σεξουαλικού σκανδάλου του BBC - Είχε ανακοινώσει τον θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ Φωτογραφία Αρχείου / ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ο Huw Edwards είναι ο παρουσιαστής του BBC που κατηγορείται για το σεξουαλικό σκάνδαλο που ξέσπασε πρόσφατα, ότι φέρεται να πλήρωνε ανήλικο για να του στέλνει άσεμνες φωτογραφίες, ενώ έκανε μαζί του και βιντεοκλήσεις.

Η σύζυγος του Χιου Έντουαρντς, η Βίκι Φλάιντ, κατονόμασε τον παρουσιαστή του BBC σε μια δήλωση που έκανε η ίδια εκ μέρους του, για να απαντήσει στις φήμες που ακούγονται τον τελευταίο καιρό. Αξιοσημείωτο είναι ότι η δήλωση της συζύγου του δημοσιεύτηκε από το ίδιο το βρετανικό μέσο.

Άλλωστε, το όνομα του παρουσιαστή αποτελούσε κοινό μυστικό, όπως είχαν δηλώσει πηγές του BBC πριν λίγες ώρες, ωστόσο κανείς δεν το αποκάλυπτε υπό τον φόβο αγωγών και μηνύσεων.

Είναι ένας από τους πλέον επιφανείς παρουσιαστές του BBC. Μάλιστα, ήταν αυτός που ανακοίνωσε τον θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ, με το στιγμιότυπο να κάνει τον γύρο του κόσμου. Τότε, οι Βρετανοί τον είχαν αποθεώσει για τη «χάρη» και τον «επαγγελματισμό» που επέδειξε την ώρα της δύσκολης αυτής ανακοίνωσης για το βρετανικό έθνος.

Δείτε την ανακοίνωση:

Η ανακοίνωση του θανάτου της Βασίλισσας Ελισάβετ δεν είναι το μόνο σημαντικό γεγονός που έχει παρουσιάσει, αφού ήταν ο κεντρικός παρουσιαστής της κάλυψης του BBC στην κηδεία της. Ήταν ο παρουσιαστής την ημέρα που παντρεύτηκαν οι Γουίλιαμ και Κέιτ, που ορκίστηκε πρόεδρος των ΗΠΑ ο Μπαράκ Ομπάμα αλλά και όταν πέθανε ο Νέλσον Μαντέλα.

Ο 61χρονος Huw Edwards κατάγεται από την Ουαλία και παρουσιάζει την εκπομπή BBC News at Ten, το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του βρετανικού κολοσσού της ενημέρωσης. Είναι παντρεμένος με τη Vicky Flind και έχουν 5 παιδιά. Είναι Χριστιανός και έχει δηλώσει ότι πηγαίνει κάθε εβδομάδα στην εκκλησία. Από το 2002 έχει δηλώσει ότι δίνει μάχη με την κατάθλιψη.

Ακριβώς σε αυτή τη μάχη με την κατάθλιψη αναφέρεται η σύζυγός του στην ανακοίνωσή της, την οποία μετέδωσε το BBC, τονίζοντας ότι «δεν θα προβεί σε καμία άλλη ενέργεια», σχετικά με το μέλλον του Έντουαρντς και όσα πρόκειται να γίνουν από εδώ και πέρα.

Στη δήλωσή της, η Βίκι Φλάιντ είπε ότι ο σύζυγός της «υποφέρει από σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας» και τώρα «νοσηλεύεται σε νοσοκομείο, εκεί όπου θα παραμείνει τις επόμενες ημέρες», καθώς ζήτησε ιδιωτικότητα για την οικογένειά της.

Η Met δεν εντόπισε κάποια εγκληματική ενέργεια – Έχουν γίνει 4 καταγγελίες

Συνολικά έχουν γίνει 4 καταγγελίες εις βάρος του Huw Edwards, από νεαρούς που τον κατηγορούν ότι τους χρημάτισε για να του στέλνουν σεξουαλικές φωτογραφίες και βίντεο.

Την περασμένη Παρασκευή, η Sun δημοσίευσε την πρώτη καταγγελία από μια μητέρα, που ισχυρίστηκε ότι ένας παρουσιαστής του BBC είχε δώσει δεκάδες χιλιάδες λίρες στο παιδί της επί 3 χρόνια για να του στέλνει φωτογραφίες και μάλιστα, ότι από αυτά τα χρήματα το παιδί της εθίστηκε στα ναρκωτικά.

Χθες Τρίτη το απόγευμα, το BBC δημοσίευσε τη δεύτερη καταγγελία, ενός νεαρού που ισχυρίστηκε ότι ο παρουσιαστής τον πίεζε να συναντηθούν και στη συνέχεια τον έβριζε, όταν το παιδί τον απείλησε ότι θα αποκαλύψει την ταυτότητά του.

Παράλληλα, η Sun δημοσίευσε την καταγγελία ενός 23χρονου, ο οποίος ισχυρίστηκε από τη μεριά του ότι ο παρουσιαστής παραβίασε τα περιοριστικά μέτρα κατά της πανδημίας τον Φεβρουάριο του 2021 για να συναντηθούν αλλά και ότι του έστειλα χρήματα.

Το ίδιο μέσο δημοσίευσε και μηνύματα που φέρεται να έστειλε ο Έντουαρντς σε μια 17χρονη, στη συνομιλία που είχαν στο Instagram τον Οκτώβριο του 2018

Από τη μεριά της, η Μητροπολιτική Αστυνομία ανακοίνωσε ότι δεν εντόπισε εγκληματικές ενέργειες στην έρευνα που έκανε για την υπόθεση. Το BBC ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει την έρευνά του «έχοντας πλήρη επίγνωση του καθήκοντός του να φροντίζει όλους τους εμπλεκόμενους» στην υπόθεση που έχει προκαλέσει σοκ στη Βρετανία.

πηγή: newsit.gr

 

 

 

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση