Το βίντεο που δείχνει πώς και γιατί έγινε η βύθιση του υποβρυχίου Titan κάνει τον γύρο του διαδικτύου

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2023 12:15 Το βίντεο που δείχνει πώς και γιατί έγινε η βύθιση του υποβρυχίου Titan κάνει τον γύρο του διαδικτύου

Στο animation αναφέρεται πως το βαθυσκάφος είχε πειραματικό σχεδιασμό.

Το μοιραίο τέλος των 5 επιβατών στο υποβρύχιο Titan άφησε τους πάντες άναυδους, προκαλώντας πολλά ερωτήματα για το τι πραγματικά συνέβη στα βάθη του ωκεανού. Τώρα, ένα βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, δείχνει το πώς έγινε η βύθιση αλλά και η εξαφάνισή του.

Το βίντεο κατάφερε να συγκεντρώσει μέσα σε λίγες μέρες πάνω από 5 εκατομμύρια προβολές. Σε αυτό, απεικονίζεται με πλήρης ακρίβεια πώς έγινε η καταστροφή του. Όπως φαίνεται, η υψηλή πίεση που υπέστη το υποβρύχιο Titan σε βάθος περίπου 5.500 ποδιών στον Βόρειο Ατλαντικό, προκάλεσαν το «σκάσιμό» του. Δυστυχώς, λίγες μέρες μετά έγινε γνωστό πως και οι πέντε ταξιδιώτες που επέβαιναν στο υποβρύχιο σκοτώθηκαν.

Πιο συγκεκριμένα, στο βίντεο της προσομοίωσης διάρκειας 6 λεπτών 20 δευτερολέπτων από τον λογαριασμό στο youtube AiTelly, δείχνει ακριβώς τα όσα συνέβησαν στις 18 Ιουνίου. Η αφήγηση ξεκινά εξηγώντας ότι η κατάρρευση είναι «μια διαδικασία καταστροφής με κατάρρευση προς τα μέσα του ίδιου του αντικειμένου».

Στο βάθος των 25.000 ποδιών του Τιτανικού στον πυθμένα του Ατλαντικού Ωκεανού, «υπάρχει πίεση περίπου 5.600 λιβρών ανά τετραγωνική ίντσα», λέει το βίντεο. «Αυτό είναι σχεδόν 400 φορές μεγαλύτερη πίεση από αυτή που βιώνουμε στην επιφάνεια».

Συνεχίζει, αποδίδοντας τη βύθιση του υποβρυχίου στην υψηλή υδροστατική πίεση. Η δύναμη αυτή προκάλεσε τη συντριβή του υποβρυχίου OceanGate «μέσα σε κλάσμα ενός χιλιοστού του δευτερολέπτου», είπε ο αφηγητής.

Το συνοδευτικό animation έδειχνε ένα τρισδιάστατο υποβρύχιο με το σήμα OceanGate να συνθλίβεται και να διαλύεται. Η αφήγηση επιρρίπτει την ευθύνη για την καταστροφική αστοχία στην αμφιλεγόμενη κατασκευή του Titan από ανθρακονήματα. Δυστυχώς, το ανθρακόνημα ή οι ίνες άνθρακα, είναι ένα υλικό το οποίο μπορεί να «σπάσει», υπό τέτοιες συνθήκες.

«Η υπάρχουσα τεχνολογία βασίζεται στον χάλυβα, το τιτάνιο και το αλουμίνιο. Αυτά είναι που κράτησαν άλλα υποβρύχια από το να συντριβούν. Αλλά το συγκεκριμένο, είχε πειραματικό σχεδιασμό», αναφέρει το βίντεο.

Το κινούμενο σχέδιο δημιουργήθηκε με τη χρήση ενός λογισμικού που ονομάζεται Blender, σύμφωνα με εκπρόσωπο της AiTelly – ο οποίος ζήτησε να διατηρήσει την ανωνυμία του για να μην επηρεάσει την τρέχουσα δουλειά του ως μηχανικός σε εταιρεία αερομεταφορών.

Επιπλέον, ο εκπρόσωπος της AiTelly ανέφερε, σύμφωνα με το nypost.com, πως τα τρία μέλη της ομάδας που βρίσκονται πίσω από το AiTelly, δημιούργησαν το animation του Titan, λαμβάνοντας πληροφορίες και μετρήσεις που δημοσιεύτηκαν για το υποβρύχιο στην ιστοσελίδα της OceanGate και στο Google. Στη συνέχεια, συνέδεσαν τις πληροφορίες με το λογισμικό της τρισδιάστατης μοντελοποίησης Blender – μια διαδικασία που διήρκεσε 12 ώρες.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση