Zebby είναι η «γάτα της χρονιάς» γιατί «ακούει» για λογαριασμό της κωφής κηδεμόνα του

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 18 Ιουλίου 2023 23:40 Zebby είναι η «γάτα της χρονιάς» γιατί «ακούει» για λογαριασμό της κωφής κηδεμόνα του

Το φετινό Εθνικό Βραβείο απονεμήθηκε σ' αυτόν τον ξεχωριστό γάτο που κάνει τη ζωή της γυναίκας που τον φροντίζει πιο εύκολη

Μια γάτα που βοηθά την κωφή κηδεμόνα της ειδοποιώντας την για ήχους γύρω από το σπίτι κέρδισε ένα εθνικό βραβείο στη Βρετανία.

Σύμφωνα με το BBC, ο Zebby, μια ασπρόμαυρη γάτα δύο ετών από το Chesterfield, στο Derbyshire, ανακηρύχθηκε ως η «Γάτα της Χρονιάς» από την οργάνωση Cats Protection.

Λόγος για τη βράβευση, η υποστήριξη στην κηδεμόνα του, την 66χρονη Genevieve Moss, την οποία ακουμπά με τις πατούσες του για να την ειδοποιήσει για θορύβους όπως το τηλέφωνο ή το κουδούνι της πόρτας. Η Moss δήλωσε ότι «δεν μπορεί να φανταστεί τη ζωή της χωρίς τον Zebby» και είναι «ενθουσιασμένη» μαζί του.

Ο Zebby, ο οποίος δεν είχε καμία ειδική εκπαίδευση, επιλέχθηκε μεταξύ χιλιάδων άλλων κατοικίδιων ως ο μεγάλος νικητής των National Cat Awards. Η εκδήλωση, που διοργάνωσε η φιλανθρωπική οργάνωση ευημερίας αιλουροειδών Cats Protection, πραγματοποιήθηκε στο Wilton's Music Hall, στο Λονδίνο, τη Δευτέρα.

Ο Zebby ήταν ένας από τους τέσσερις φιναλίστ στην κατηγορία «Family Fur-ever» και κέρδισε μετά από ψηφοφορία του κοινού. Στη συνέχεια στέφθηκε ως ο μεγάλος νικητής της βραδιάς από μια ομάδα διασημοτήτων και ειδικών, συμπεριλαμβανομένων του πρώην τερματοφύλακα της Άρσεναλ και της Εθνικής Αγγλίας David Seaman και του γνωστού από τις τηλεοπτικές του παρουσίες κτηνιάτρου Dr Scott Miller.

Η κηδεμόνας του δήλωσε: «Είμαι τόσο περήφανη για τον Zebby που έδειξε στον κόσμο πόσο έξυπνες και περιποιητικές μπορούν να είναι οι γάτες και τι θετικό αντίκτυπο μπορούν να έχουν στη ζωή των ανθρώπων. Χωρίς το ακουστικό μου, δεν μπορώ να ακούσω τίποτα, αλλά τώρα έχω τον Zebby να με βοηθά. Θα έρθει και θα με ακουμπήσει με τις πατούσες του όταν χτυπήσει το τηλέφωνο και μετά μπορώ να βάλω το ακουστικό μου και να δεχτώ την κλήση. Τη νύχτα, αν ακουστεί ένας ασυνήθιστος θόρυβος, θα με χτυπήσει στο κεφάλι για να με ξυπνήσει και να με ειδοποιήσει».

Ο Zebby βοηθά την κυρία Moss και σε άλλες δουλειές στο σπίτι, σηκώνοντας τους ταχυδρομικούς φακέλους από το χαλάκι της πόρτας και μεταφέροντάς τους στο δωμάτιό της στο στόμα του ή φέρνοντας τις παντόφλες της.

«Ο Zebby είναι πολύ ιδιαίτερος, δεν έχω γνωρίσει ποτέ γάτα σαν αυτόν», πρόσθεσε. «Του αρέσει να είναι κοντά μου, όπου και αν βρίσκομαι. Έχουμε έναν πολύ στενό δεσμό και δεν θα μπορούσα να τα βγάλω πέρα χωρίς αυτόν». «Το να ζω μόνη μου και να είμαι κωφή σημαίνει ότι η ζωή θα μπορούσε να είναι πολύ μοναχική για μένα, αλλά όχι με τον Zebby τριγύρω, είναι ο ήρωάς μου».

Ο πολυμήχανος γάτος κέρδισε ένα έπαθλο, το οποίο περιελάμβανε ένα κουπόνι 200 λιρών για το κατάστημα κατοικίδιων ζώων.

Η διοργανώτρια των National Cat Awards της Cats Protection, Ashley Fryer δήλωσε από την πλευρά της: «Από τη στιγμή που διαβάσαμε τη φόρμα συμμετοχής του, ξέραμε ότι ο Zebby ήταν κάτι ξεχωριστό. Είναι ξεκάθαρα αφοσιωμένος στην Genevieve και η ιστορία τους υπογραμμίζει τον ισχυρό δεσμό που υπάρχει ανάμεσα στους ανθρώπους και τις γάτες τους. Είναι ένα λαμπρό παράδειγμα της χαράς και της άνεσης που μπορεί να φέρει μια γάτα».

Με πληροφορίες από BBC

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση