Πέθανε ο μανάτος Χίου μετά από μαραθώνιο ερωτικών συνευρέσεων με τον αδελφό του σε ενυδρείο

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 01 Αυγούστου 2023 11:52 Πέθανε ο μανάτος Χίου μετά από μαραθώνιο ερωτικών συνευρέσεων με τον αδελφό του σε ενυδρείο

Από τραύμα στο παχύ έντερο πέθανε ο μανάτος Χίου μετά τον μαραθώνιο ερωτικών συνευρέσεων που είχε με τον αδελφό του Μπάφετ.

Τραγική κατάληξη είχαν τα ερωτικά παιχνίδια του μανάτου Χίου με τον αδελφό του Μπάφετ μέσα σε ενυδρείο της Φλόριντα, τον περασμένο Απρίλιο. Η έκθεση της νεκροψίας αναφέρει ότι ο Χίου πέθανε από τραύμα στο παχύ έντερο που προκλήθηκε από ερωτική επαφή με τον αδελφό του.

Ο μανάτος είναι μεγάλο υδρόβιο θηλαστικό ζώο της οικογένειας των τριχεχιδών, της τάξης των σειρηνοειδών. Η ονομασία προέρχεται από την ισπανική λέξη manatí, των μέσων του 16ου αιώνα, που με τη σειρά της προέρχεται από το manáti, λέξη διαλέκτου της Καραϊβικής που σημαίνει «μαστός». Ο μανάτος είναι αργοκίνητος, περίεργος και καθόλου επιθετικός. Τη μισή μέρα κοιμάται μέσα στο νερό κι ανεβαίνει στην επιφάνεια για να πάρει αέρα κάθε 20 λεπτά.

Advertisements

Ο 38χρονος Χίου έφερε τραύμα μήκους 14,5 εκατοστών στο παχύ έντερο μετά την έντονη συμπεριφορά ζευγαρώματος με τον Μπάφετ. Το Mote Marine Aquarium and Laboratory εξέδωσε μια σχετική δήλωση λέγοντας: «Ο Χίου και ο Μπάφετ παρουσίασαν φυσική, αλλά αυξημένη, συμπεριφορά ζευγαρώματος που παρατηρήθηκε και τεκμηριώθηκε σε αντίστοιχα θηλαστικά τόσο στη διαχειριζόμενη φροντίδα όσο και στην άγρια ​​φύση. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που παρατηρήθηκε τέτοια αυξημένη συμπεριφορά ζευγαρώματος μεταξύ των δύο».

Το ABC7 ανέφερε ότι το USDA είπε: «Οι εκπρόσωποι των εγκαταστάσεων, οι υπάλληλοι παρατήρησαν έντονη ερωτική συμπεριφορά μεταξύ των δύο ενήλικων αρσενικών, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του μικρότερου σε ηλικία, περίπου στις 10 το πρωί».

Λίγο μετά από αυτό, οι εργαζόμενοι συνέλεξαν δείγμα από το νεκρό ζώο και επιβεβαίωσαν την παρουσία φρέσκου αίματος. «Η ερωτική συμπεριφορά συνεχίστηκε καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας με περιόδους ανάπαυσης μεταξύ αλληλεπιδράσεων υψηλής έντασης και περιστασιακής διείσδυσης. Περίπου στις 5:15 μ.μ., το μεγαλύτερο αρσενικό παρατηρήθηκε να διεισδύει στο μικρότερο αρσενικό πάλι. Όταν το μεγαλύτερο αρσενικό κολύμπησε μακριά, το μικρότερο αρσενικό φάνηκε να μην ανταποκρίνεται και να μένει ακίνητο στο κάτω μέρος της πισίνας. Επιβεβαιώθηκε ότι είχε πεθάνει», καταλήγει το ρεπορτάζ.

«Οι μανάτοι δεν είναι ιδιαίτερα σχολαστικοί με το ποιος είναι το ταίρι τους. Έχουν απλά αυτή τη σεξουαλική παρόρμηση και θα εμπλακούν σε δραστηριότητα με όποιο ζώο είναι στην περιοχή», εξήγησε η Τζενέσα Γκιελτέμα, επίκουρη καθηγήτρια της Κτηνιατρικής σχολής στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση