Γερμανός υπουργός Άμυνας: Με διαφημίσεις τύπου «Mission Impossible» δεν προσελκύουμε μέλη στον Στρατό

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 02 Αυγούστου 2023 18:25 Γερμανός υπουργός Άμυνας: Με διαφημίσεις τύπου «Mission Impossible» δεν προσελκύουμε μέλη στον Στρατό

Το θέμα της υποστελέχωσης του Γερμανικού Στρατού, της Bundeswehr, έθεσε ο υπουργός Άμυνας της χώρας, Μπόρις Πιστόριους, ο οποίος τα έβαλε και με την διαφημιστική καμπάνια για την προσέλκυση στελεχών στις Ένοπλες Δυνάμεις, λέγοντας χαρακτηριστικά πως με διαφημίσεις βγαλμένες από το Χόλιγουντ και την ταινία «Mission Impossible» δεν γίνεται δουλειά…

Ο κ. Πιστόριους, που βλέπει τον αριθμό των αιτήσεων για κατάταξη στην Bundeswehr να μειώνεται διαρκώς, ζήτησε μεταξύ άλλων να δίδεται πιο ρεαλιστική εικόνα των ενόπλων δυνάμεων στις σχετικές διαφημίσεις και να μην περιορίζονται οι καμπάνιες σε σκηνές από ταινίες δράσης – «για να περιοριστεί και το ποσοστό εκείνων οι οποίοι εγκαταλείπουν αργότερα την Bundeswehr, απογοητευμένοι. «Είναι σημαντικό να μη γυρίζουμε ταινίες τύπου “Mission Impossible” για τα διαφημιστικά μας, για το πώς θα ήταν η Bundeswehr στο Χόλιγουντ, αλλά να δίνουμε ρεαλιστική εικόνα», είπε χαρακτηριστικά.

Το ποσοστό εγκατάλειψης των ενόπλων δυνάμεων ανέρχεται σε 30% «και αυτό έχει σχέση με τις προσδοκίες και τη διαχείρισή τους, ίσως με λάθος ιδέα για τον στρατό και με υπερβολικές απαιτήσεις», σχολίασε ο υπουργός.

Η ιδέα που επεξεργάζεται ο Γερμανός υπουργός Άμυνας, είναι να στραφούν οι Ένοπλες Δυνάμεις στην στρατολόγηση στελεχών σε δύο μεγάλες και αναξιοποίητες «δεξαμενές»: τις γυναίκες και τους μετανάστες.

«Πώς θα προσελκύσουμε περισσότερους νέους ανθρώπους από τις γενιές που ούτως ή άλλως είναι (δημογραφικά) μικρότερες; Υπάρχουν πρώτα από όλα δύο ομάδες οι οποίες υποεκπροσωπούνται: από τη μία πλευρά οι γυναίκες. Στον στρατιωτικό τομέα, εκτός από τον υγειονομικό κλάδο, το ποσοστό είναι σχεδόν 10%. Αυτό είναι πολύ λίγο και παρεμπιπτόντως δεν δικαιώνει και τον ισχυρισμό της Bundeswehr ότι είναι “στρατός των πολιτών”. Θέλουμε λοιπόν να προχωρήσουμε σθεναρά και όχι μόνο για τον υγειονομικό και τον πολιτικό κλάδο. Και το ίδιο ισχύει για ανθρώπους με μεταναστευτικό υπόβαθρο στη Γερμανία. Έχουμε πάρα πολλά εκατομμύρια ανθρώπους στη Γερμανία, δεύτερης, τρίτης γενιάς, οι οποίοι ζουν εδώ, έχουν μεταναστευτικό υπόβαθρο, είναι κάτοχοι γερμανικού διαβατηρίου. Αυτούς αυτή τη στιγμή για διάφορους λόγους δεν τους προσελκύουμε», δήλωσε ο κ. Πιστόριους από το Κέντρο Καριέρας των ενόπλων δυνάμεων που επισκέφθηκε σήμερα, στην Στουτγκάρδη.

Ενδεικτικά, έως το τέλος Μαΐου του τρέχοντος έτους οι αιτήσεις για στρατολόγηση ήταν 23.414, κατά 7% λιγότερες από ό,τι κατά το αντίστοιχο διάστημα του 2022. Την ίδια ώρα, έχουν αυξηθεί κατά 16% τα αιτήματα ενδιαφερόμενων για συναντήσεις ενημέρωσης, στοιχείο το οποίο ο κ. Πιστόριους θεωρεί ενθαρρυντικό.

Αυτή τη στιγμή η Bundeswehr έχει στη διάθεσή της 183.000 ενστόλους. Ο στόχος του υπουργείου ‘Αμυνας είναι έως το 2031 ο αριθμός να φθάσει τις 203.000, κάτι που έχει αμφισβητήσει ήδη ο σημερινός υπουργός.

πηγή: newsit.gr

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση