To μωρό - θαύμα που γεννήθηκε στα χαλάσματα της Συρίας έγινε 6 μηνών

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 07 Αυγούστου 2023 16:38 To μωρό - θαύμα που γεννήθηκε στα χαλάσματα της Συρίας έγινε 6 μηνών

Η Afraa, το μωρό-θαύμα που βρέθηκε στα χαλασματα 10 ώρες μετά τον φονικό σεισμό 7,8 Ρίχτερ στη Συρία, έγινε 6 μηνών και είναι ένα χαμογελαστό παιδί.

Το μωρό-θαύμα που γεννήθηκε κάτω από τα χαλάσματα του σπιτιού της οικογένειάς του στη Συρία, χάνοντας τους γονείς του και τα αδέρφια του, στον φονικό σεισμό του Φεβρουαρίου, έγινε 6 μηνών και ζει ευτυχισμένο μαζί με τους θείους του που το υιοθέτησαν.

Η υπόθεση της νεογέννητης -τότε- Afraa είχε συγκλονίσει όλον τον κόσμο, καθώς γεννήθηκε κάτω από τα συντρίμια. Βρέθηκε από τους διασώστες, ενώ ήταν συνδεδεμένη ακόμα με την μητέρα της με τον ομφάλιο λόρο. Κατάφερε να αντέξει 10 ώρες στα χαλάσματα, σύμφωνα με το AP. Μάλιστα, είχαν προσφερθεί πολλές οικογένειες να την υιοθετήσουν από όλο τον πλανήτη.

Έπειτα από νοσηλεία αρκετών ημερών και αφού πήρε εξιτήριο, το κοριτσάκι δόθηκε στους θείους του. Διενεργήθηκε εξέταση DNA, προκειμένου να διαπιστωθεί η συγγένειά τους.

"Αυτό το κορίτσι είναι κόρη μου. Είναι ακριβώς η ίδια με τα παιδιά μου", δήλωσε ο θετός πατέρας του παιδιού, Khalil al-Sawadi. Κάποιες μέρες μετά την γέννηση της Afraa, η θετή της μητέρα γέννησε μάλιστα ένα κοριτσάκι, και από τότε θηλάζει και τα δύο μωρά.

"Η Afraa πίνει γάλα και κοιμάται το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας", είπε ο al-Sawadi. Ακόμη, ανέφερε πως έχει δεχτεί πολλές προτάσεις, για μείνει στο εξωτερικό, ωστόσο, αρνήθηκε σε όλες, καθώς θέλει να ζήσει στη Συρία, στο μέρος όπου ζούσαν και σκοτώθηκαν οι γονείς της Afraa.

"Είμαστε πολύ χαρούμενοι μαζί της, γιατί μας θυμίζει τους γονείς και τα αδέρφια της", συμπλήρωσε ο al-Sawadi. "Μοιάζει πολύ στον πατέρα της και στην αδερφή της Nawara". Υποστήριξε, επιπλέον, ότι όταν μεγαλώσει η Afraa, θα της πει κάποιος από την τωρινή της οικογένεια την ιστορία για το πώς διασώθηκε και πώς σκοτώθηκαν οι γονείς και τα αδέρφια της στον καταστροφικό σεισμό.

Αν και ο al-Sawadi έχει νοικιάσει ένα διαμέρισμα, το βράδυ η οικογένεια κοιμάται σε έναν καταυλισμό με σκηνές, καθώς τα παιδιά του βιώνουν ακόμα το ψυχολογικό τραύμα του σεισμού.

Το ιατρικό προσωπικό, μια μέρα αφού πήγε στο νοσοκομείο, την ονόμασαν Aya, που στα αραβικά σημαίνει "αγία". Όμως, όταν υιοθετήθηκε από τους θείους της, της ονόμασαν Afraa, όπως την μητέρα της.

Θυμίζουμε πως στις 6 Φεβρουαρίου σημειώθηκε ο φονικός σεισμός 7,8 ρίχτερ στην Τουρκία και τη Συρία, ενώ ακολούθησαν πολλοί μετασεισμοί, επίσης πολλών ρίχτερ. Σύμφωνα με το Γραφείο του ΟΗΕ για τον Συντονισμό Ανθρωπιστικών Υποθέσεων, περισσότεροι από 4.500 θάνατοι και 10.400 τραυματισμοί αναφέρθηκαν στη βορειοδυτική Συρία λόγω των σεισμών, ενώ συνολικά σε βόρεια Συρία και νότια Τουρκία σκοτώθηκαν πάνω από 50.000 άνθρωποι.

Πηγή: news247.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση