Η Τουρκία βγάζει ξανά το γεωτρύπανο Αμπντούλχαμιντ Χαν στην ανατολική Μεσόγειο

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 10 Αυγούστου 2023 14:35 Η Τουρκία βγάζει ξανά το γεωτρύπανο Αμπντούλχαμιντ Χαν στην ανατολική Μεσόγειο

Για νέες έρευνες στα νερά της Ανατολικής Μεσογείου αποφάσισε η τουρκική ηγεσία να βγάλει το πλωτό γεωτρύπανο Αμπντουλχαμίντ Χαν.

Τη σχετική ανακοίνωσε έκανε ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας , Αλπαρσλάν Μπαϊρακτάρ με ανάρτησή του στο Twitter.

«Στην πρώτη επέτειο από την ένταξή του στο στόλο μας για έρευνα και παραγωγή, το γεωτρύπανο Αμπντουλχαμίντ Χαν ξεκινά τη νέα του αποστολή στη Μεσόγειο λέγοντας “βίρα τις άγκυρες” και “πρώτα ο Θεός”», αναφέρει ο Τούρκος υπουργός για τον απόπλου του πλωτού γεωτρύπανου.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε δώσει πέρυσι στο τέταρτο τουρκικό γεωτρύπανο το όνομα του σουλτάνου Αμπντούλ Χαμίτ λέγοντας ότι η Τουρκία γίνεται ακόμη πιο δυνατή με αυτό το πλοίο.

Σύμφωνα με το δορυφορικό σύστημα ναυτικού γεωεντοπισμού MarineTraffic.com το «Αμπντούλχαμιντ Χαν» βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη νότια Τουρκία και συγκεκριμένα στο αγκυροβόλιο του Τάσουτζου στα ανοικτά της Σελεύκειας, ενώ πορεία προς το πλωτό γεωτρύπανο έχει το πλοίο υποστήριξης Aybuke.

Πηγή: iefimerida.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση