Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ελλάδα προσχώρησε στη Διακήρυξη Υποστήριξης της G7 – Το «ευχαριστώ» του Ζελένσκι

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 13 Αυγούστου 2023 09:44 Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ελλάδα προσχώρησε στη Διακήρυξη Υποστήριξης της G7 – Το «ευχαριστώ» του Ζελένσκι

«Ευχαριστώ» στην Ελλάδα είπε ο Ουκρανός, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, για την προσχώρηση της χώρας μας στη Διακήρυξη Υποστήριξης της G7 για την Ουκρανία στον πόλεμο με τη Ρωσία ενώ αναφέρθηκε και στη νέα στρατιωτική βοήθεια που έδωσε στο Κίεβο η Γερμανία.

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα αργά το βράδυ του Σαββάτου (12.8.2023) στα social media, ο πρόεδρος της Ουκρανίας ανέφερε για την Ελλάδα ότι «έχουμε ακόμη ένα αποτέλεσμα της συνεργασίας με τους εταίρους μας για εγγυήσεις ασφαλείας. Η Ελλάδα προσχώρησε στη Διακήρυξη των G7 σχετικά με τις εγγυήσεις για την Ουκρανία.

Πρόκειται για την 14η χώρα. Εκτός από την Ελλάδα, έχουν προσχωρήσει το Βέλγιο, η Τσεχία, η Δανία, η Φινλανδία, η Ισλανδία, η Ιρλανδία, η Λετονία, η Ολλανδία, η Νορβηγία, η Πορτογαλία, η Ρουμανία, η Ισπανία και η Σουηδία. Ευχαριστώ κάθε κράτος!», συμπλήρωσε ο Ζελένσκι στο μήνυμά του.

Το μήνυμα του Ζελένσκι:

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας εξέφρασε επίσης τις ευχαριστίες του στον καγκελάριο της Γερμανίας Όλαφ Σολτς για την παράδοση άλλων δύο συστοιχιών Patriot στην εμπόλεμη χώρα του. «Είναι πολύ σημαντική», τονίζει στο μήνυμά του. «Ευχαριστώ Γερμανία, ευχαριστώ κόσμε, ευχαριστώ Όλαφ», είπε ο Ζελένσκι.

Τα αμερικανικής κατασκευής συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας αποδεικνύονται πολύτιμα για τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, καθώς το Κίεβο αναφέρει πως έχει ήδη αναχαιτίσει αρκετούς ρωσικούς υπερηχητικούς πυραύλους. Κάθε ενίσχυση της αντιαεροπορικής άμυνας της Ουκρανίας σημαίνει πως σώζονται χιλιάδες ζωές, υπογράμμισε ο ουκρανός πρόεδρος.

Η γερμανική στρατιωτική βοήθεια που παραδόθηκε πρόσφατα στην Ουκρανία περιλαμβάνει επίσης 10 ερπυστριοφόρα οχήματα Bandvagn 206, έξι ημιρυμουλκούμενα φορτηγά, 6.000 καπνογόνα βλήματα πυροβολικού των 155 χιλιοστών, πολυβόλα, σκοπευτικά γυαλιά, κυάλια και εξοπλισμό αποναρκοθέτησης.

Η γερμανική αμυντική βιομηχανία Rheinmetall σκοπεύει μέχρι το τέλος του έτους να παραδώσει στην Ουκρανία μη επανδρωμένα αεροσκάφη Luna νέας γενιάς, σύμφωνα με την κυριακάτικη έκδοση της γερμανικής εφημερίδας Bild.

Η Ουκρανία επιδιώκει απεγνωσμένα να ενισχύσει το οπλοστάσιό της με drones, πυρομαχικά και άρματα μάχης, καθώς έχει εξαπολύσει αντεπίθεση για να εκδιώξει τους ρώσους εισβολείς.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το «πακέτο των drones» αποτελείται από έναν επίγειο σταθμό ελέγχου με αδιευκρίνιστο αριθμό μη επανδρωμένων αεροσκαφών, πλατφόρμα εκτόξευσης και στρατιωτικά φορτηγά. Η Bild υπογραμμίζει ότι θα χρησιμεύσουν ως σύστημα αναγνώρισης, δημιουργίας δικτύου LTE και ηλεκτρονικού πολέμου.

Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters υπογραμμίζει πως η Rheinmetall δεν έχει επιβεβαιώσει μέχρι στιγμής τις πληροφορίες της Bild am Sonntag.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση