Παγκόσμια οικονομική ανησυχία από «κανόνι» σε κινεζική τράπεζα

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 16 Αυγούστου 2023 15:59 Παγκόσμια οικονομική ανησυχία από «κανόνι» σε κινεζική τράπεζα

Οι ρυθμιστικές αρχές είναι πιθανό να παρέμβουν

Εντείνονται οι ανησυχίες στην Κίνα για την προοπτική των τραπεζικών ιδρυμάτων της. Χαρακτηριστικό είναι πως τρεις εταιρείες δήλωσαν την περασμένη Παρασκευή ότι απέτυχαν να λάβουν πληρωμές για ομόλογα που εκδόθηκαν από εταιρείες που συνδέονται με τον όμιλο Zhongrong Enterprise, ο οποίος έχει περίπου ένα τρισεκατομμύριο γιουάν (187 δισεκατομμύρια δολάρια) σε περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση.

Μία από τις συνδεδεμένες εταιρείες, η Zhongrong International Trust, αγόρασε μερίδια σε έργα ακινήτων το 2022, στοιχηματίζοντας σε μια ανάκαμψη της αγοράς που μέχρι στιγμής δεν έχει υλοποιηθεί. Η Barclays ανέφερε σε σημείωμα ότι οι ρυθμιστικές αρχές είναι πιθανό να παρέμβουν εάν το περιβάλλον της αγοράς επιδεινωθεί σημαντικά.

Πηγή: newsbeast.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση