Μαρόκο: Πάνω από 600 οι νεκροί από τον σεισμό των 7 Ρίχτερ – Περισσότεροι από 300 οι τραυματίες

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 09 Σεπτεμβρίου 2023 10:17 Μαρόκο: Πάνω από 600 οι νεκροί από τον σεισμό των 7 Ρίχτερ – Περισσότεροι από 300 οι τραυματίες

Τουλάχιστον 632 άνθρωποι είναι νεκροί από τον ισχυρό σεισμό που έπληξε το Μαρόκο νωρίς τα ξημερώματα του Σαββάτου (9.9.2023), ενώ άλλοι 329 τραυματίστηκαν, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της χώρας επικαλούμενη το υπουργείο Εσωτερικών.

Με ιλιγγιώδεις ρυθμούς ανεβαίνει ο τραγικός απολογισμός των θυμάτων από τον ισχυρό σεισμό που έπληξε το Μαρόκο, ο οποίος είχε επίκεντρο την επαρχία αλ Χαούζ, νοτιοδυτικά της τουριστικής πόλης Μαρακές και έγινε αισθητός σε πολλές πόλεις, αφού κουνούσε για 20 δευτερόλεπτα.

Όπως μετέδωσαν τα μαροκινά ΜΜΕ, από τους εκατοντάδες τραυματίες οι 51 νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση και ο τραγικός απολογισμός αναμένεται να αυξηθεί και άλλο.

Έντρομοι οι κάτοικοι των πόλεων βγήκαν στους δρόμους. Τα πλάνα που κυκλοφόρησαν στο ίντερνετ από τη στιγμή του σεισμού και τα συντρίμμια είναι τρομακτικά.

Συντρίμμια σπιτιών και πέτρες πλάκωσαν αυτοκίνητα ενώ κατέρρευσε και ένα κομμάτι ενός μιναρέ στην διάσημη πλατεία Τζεμάα ελ Φνα, στη Μεδίνα του Μαρακές, τραυματίζοντας δύο ανθρώπους

Στις 24 Φεβρουαρίου 2004 σεισμός μεγέθους 6,3 βαθμών συγκλόνισε την επαρχία αλ Χοσέιμα, 400 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Ραμπάτ, προκαλώντας τον θάνατο 628 ανθρώπων και σοβαρές υλικές ζημιές.

Στις 29 Φεβρουαρίου 1960 σεισμός είχε καταστρέψει στην Αγκαντίρ, στις δυτικές ακτές του Μαρόκου, και είχε κοστίσει τη ζωή σε περισσότερους από 1.200 ανθρώπους, σχεδόν το ένα τρίτο του πληθυσμού της πόλης.

πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση