Γαλλία: Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι υπεύθυνοι του εστιατορίου όπου πέθανε από αλλαντίαση η 32χρονη

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2023 19:47 Γαλλία: Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι υπεύθυνοι του εστιατορίου όπου πέθανε από αλλαντίαση η 32χρονη

«Πέταξα κάποιες σαρδέλες γιατί είχαν έντονη μυρωδιά», δήλωσε ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου Tchin Tchin Wine Bar στο Μπορντό της Γαλλίας, εκεί όπου έφαγε η 32χρονη Ελληνίδα μαζί με τον σύζυγό της, τον πατέρα της και φίλους τους και τελικά πέθανε από αλλαντίαση.

Σοκ προκαλεί ο θάνατος της 32χρονης Ελληνίδας από αλλαντίαση μετά το φαγητό που έφαγε στο εστιατόριο Tchin Tchin Wine Bar στο Μπορντό της Γαλλίας. Ακόμη 12 άνθρωποι νοσηλεύονται σε νοσοκομείο και η πόλη βρίσκεται σε αναστάτωση, καθώς το μαγαζί είναι ένα από τα πιο γνωστά όλης της χώρας.

Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου μίλησε στην εφημερίδα Sud-Ouest για το τραγικό περιστατικό με την 32χρονη Ελληνίδα αλλά και για το γεγονός ότι τουλάχιστον 12 πελάτες που έφαγαν εκεί μεταξύ 4 και 10 Σεπτεμβρίου νοσηλεύονται σε νοσοκομείο, οι 7 εκ των οποίων σε κρίσιμη κατάσταση στην εντατική.

«Μια παρτίδα αποστειρωμένων σαρδελών και όταν τις άνοιξα, αναγκάστηκα να πετάξω μερικές γιατί είχαν έντονη μυρωδιά. Οι άλλες φαίνονταν εντάξει και σερβιρίστηκαν στους πελάτες», δήλωσε ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου.

Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου δεν πιστεύει ότι αυτή η υπόθεση θα έχει ουσιαστικό αντίκτυπο στην πελατεία του, ωστόσο ανησυχεί για τις υπόλοιπες κουζίνες των εστιατορίων του Μπορντό ότι δεν θα είναι πρόθυμοι να παίρνουν τέτοιες πρωτοβουλίες με δικά τους προϊόντα.

«Είναι αλήθεια ότι είναι τρομακτικό. Αλλά, μετά από αυτό, οι ιδιοκτήτες εστιατορίων δεν θα προσφέρουν τα ίδια τυποποιημένα προϊόντα; Αντί να φτιάχνουν για παράδειγμα τη δική τους μαγιονέζα, θα πηγαίνουν και θα αγοράζουν ένα βαζάκι των πέντε κιλών από τον χονδρέμπορο;», είπε προβληματισμένος στη Sud-Ouest.

Σοκαριστικό είναι και το γεγονός ότι οι γιατροί έκαναν αρχικά λάθος διάγνωση στα συμπτώματα της 32χρονης Ελληνίδας, κάνοντας λόγο για λαρυγγίτιδα και όχι αλλαντίαση

Τι κατηγορίες αντιμετωπίζουν οι υπεύθυνοι

Σύμφωνα με την εφημερίδα Sud-Ouest, η εισαγγελία του Μπορντό άσκησε ποινικές διώξεις στους υπεύθυνους του εστιατορίου Tchin Tchin Wine Bar για ακούσιο τραυματισμό, ανθρωποκτονία και πώληση μολυσμένων ή τοξικών τροφίμων.

Η εισαγγελία του Μπορντό επιβεβαίωσε ότι «ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα για τις κατηγορίες της ακούσιας σωματικής βλάβης, της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, της διάθεσης επιβλαβών τροφίμων στην αγορά και της πώλησης διεφθαρμένων ή τοξικών τροφίμων».

Η έρευνα έχει ανατεθεί από κοινού στο περιφερειακό τμήμα ποινικών ερευνών Νοτιοδυτικά, στην Κεντρική Υπηρεσία Καταπολέμησης Παραβάσεων του Περιβάλλοντος και της Δημόσιας Υγείας (OCLAESP) και στη Διεύθυνση Προστασίας του Πληθυσμού του Τμήματος Gironde (DDPP).

Οι ποινές κυμαίνονται από 3 έως 5 έτη φυλάκισης και πρόστιμα από 45.000 έως 60.000 ευρώ, ανάλογα με το αδίκημα.

«Η νεκροψία στο θύμα θα πραγματοποιηθεί αυτή την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου και τα αποτελέσματα θα γίνουν γνωστά στις αρχές της επόμενης εβδομάδας», δήλωσε ο εισαγγελέας, σύμφωνα με την εφημερίδα Sud-Ouest.

Τι δηλώνουν οι ιδιοκτήτες άλλων εστιατορίων

Στην εφημερίδα Sud-Ouest μίλησαν και άλλοι ιδιοκτήτες και υπεύθυνοι εστιατορίων για το περιστατικό. Ο Carl Vaillant, συνδιαχειριστής του εστιατορίου «Les Vaillants» με τον πατέρα του, δήλωσε έκπληκτος για όσα συνέβησαν στο Tchin Tchin Wine Bar.

«Είμαι περισσότερο λυπημένος από οτιδήποτε άλλο. Όταν πηγαίνεις σε ένα εστιατόριο, πηγαίνεις απλώς για να διασκεδάσεις, όχι για αυτό», είπε ο Vaillant και εξέφρασε την ανησυχία του για όσα πρόκειται να γίνουν από εδώ και πέρα και για την κατάσταση των ασθενών στην εντατική.

Από τη μεριά του, ο διευθυντής του μπιστρό Max a table, Matthias Cadet, έκανε προσεκτικές δηλώσεις για τον ιδιοκτήτη, λέγοντας ότι «πρόκειται για ένα κατάστημα που έφτιαχνε τα δικά του προϊόντα. Μπορεί να συμβεί».

Πλέον, οι περισσότεροι από τους ιδιοκτήτες των εστιατορίων που αναφέρονται στο ρεπορτάζ της Sud-Ouest δηλώνουν ότι θα είναι ακόμη πιο προσεκτικοί με την υγιεινή στα μαγαζιά τους, χωρίς ωστόσο να αμφισβητούν τις πρακτικές που ήδη εφάρμοζαν.

Συγκεκριμένα, ο Jeriko του μπαρ Le Beau Jeu παραδέχθηκε ότι η τραγωδία στο Tchin Tchin Wine Bar τον ωθεί να είναι ακόμα πιο προσεκτικός. «Είναι προτιμότερο να δαπανάμε περισσότερο από ό,τι είναι λογικό από το να καταλήξουμε σε αυτή την κατάσταση», είπε στην εφημερίδα.

«Ο χρόνος σε ένα εστιατόριο είναι 60% δουλειά και 40% υγιεινή», δηλώνει ένας ιδιοκτήτης εστιατορίου στην Place du Palais του Μπορντό, όμως ζητάει μεγαλύτερη υγειονομική ασφάλεια, γιατί δεν υπάρχει επαρκής εξατομίκευση στην εκπαίδευση των υπαλλήλων για την υγιεινή των τροφίμων.

«Στα 15 χρόνια που δραστηριοποιούμαι στη δουλειά, δεν είχα ποτέ πραγματικά υγειονομική επιθεώρηση», παραδέχεται ο ιδιοκτήτης.

πηγή: newsit.gr

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση