Η 115 ετών ιαπωνική φυλακή που μετατρέπεται σε πολυτελές ξενοδοχείο: Θα έχει 48 δωμάτια, εστιατόριο και μουσείο

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2023 16:52 Η 115 ετών ιαπωνική φυλακή που μετατρέπεται σε πολυτελές ξενοδοχείο: Θα έχει 48 δωμάτια, εστιατόριο και μουσείο

Από το 2026, όποιος επιθυμεί θα μπορεί να μείνει στο θέρετρο, στο οποίο έχει γυριστεί σειρά του Netflix.

Μια ιαπωνική εταιρεία θέρετρων μετατρέπει μια εμβληματική πρώην φυλακή σε πολυτελές ξενοδοχείο 48 δωματίων. Η πρώην φυλακή της Nara, που χτίστηκε το 1908 και χαρακτηρίστηκε πολιτιστικό αγαθό στην Ιαπωνία το 2017, πρόκειται να ανακαινιστεί από την Hoshino Resorts, όπως ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της την Πέμπτη.

Η φυλακή «θα αναγεννηθεί ως πολυτελές ξενοδοχείο, όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να απολαύσουν μια εξαιρετική διαμονή στο εμβληματικό κτίριο από κόκκινο τούβλο με ανακαινισμένους εσωτερικούς χώρους», έγραψε η Hoshino Resorts. Το συγκρότημα διαθέτει ένα σχέδιο που μοιάζει με αστέρι, με πέντε πτέρυγες κράτησης που εκτείνονται από ένα κεντρικό διοικητήριο.

Η Hoshino Resorts αναφέρει ότι το νέο ξενοδοχείο θα παρέχει στους επισκέπτες εστιατόριο, σαλόνι και μουσείο. «Ένα έργο κύρους για την κυβέρνηση. Η κομψή δομή του από κόκκινο τούβλο ενσωματώνει τη φιλοδοξία και τη δεξιοτεχνία της εποχής Meiji, καθώς η Ιαπωνία άνοιξε τις πόρτες της στον κόσμο», έγραψε η Hoshino Resorts. Το ξενοδοχείο Hoshinoya Nara Prison αναμένεται να ανοίξει στις αρχές του 2026, πρόσθεσε η Hoshino Resorts.

Μήπως το μέρος σας θυμίζει κάτι;

Αν η φυλακή σας φαίνεται οικεία, αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι παρακολουθήσατε τη δεύτερη σεζόν του «Alice in Borderland», της επιτυχημένης ιαπωνικής σειράς του Netflix. Η σειρά διαδραματίζεται σε ένα διαφορετικό σύμπαν, όπου οι κάτοικοι του Τόκιο πρέπει να αναμετρηθούν σε παιχνίδια θανάτου για να επιστρέψουν στον πραγματικό κόσμο.

Δύο επεισόδια του «Alice in Borderland» γυρίστηκαν στη φυλακή της Nara. Αυτά τα επεισόδια ήταν από το «Jack of Hearts», όπου ο χαρακτήρας Chishiya είναι παγιδευμένος στο σωφρονιστικό ίδρυμα και πρέπει να σχεδιάσει την έξοδό του.

Ποια είναι η 115 ετών φυλακή Nara

Η φυλακή Nara ήταν μία από τις πέντε πρώτες δυτικού τύπου φυλακές που σχεδίασε η κυβέρνηση της Ιαπωνίας κατά την εποχή Meiji, η οποία έληξε το 1912. Η πόλη Nara βρίσκεται ακριβώς ανατολικά της πόλης Οσάκα.

Μετονομάστηκε σε φυλακή ανηλίκων Nara το 1946 και φιλοξενούσε κρατούμενους ηλικίας μεταξύ 16 και 26 ετών. Στη φυλακή, οι κρατούμενοι είχαν αναλάβει να μάθουν επαγγελματικές δεξιότητες, όπως το κόψιμο μαλλιών και την κατασκευή πινακίδων κυκλοφορίας σε εργαστήρια.

Το συγκρότημα της φυλακής, που χτίστηκε κυρίως από τους εργαζόμενους της φυλακής, διαθέτει μια κύρια πύλη που δεσπόζει πάνω από τους γύρω τοίχους και φυλάει την μπροστινή αυλή ενός διώροφου διοικητικού κτιρίου. Στο διοικητικό κτίριο είναι προσαρτημένο ένα κεντρικό παρατηρητήριο, από το οποίο οι φρουροί μπορούσαν να βλέπουν και τις πέντε πτέρυγες της φυλακής. Οι σχάρες στα δάπεδα του δεύτερου επιπέδου επέτρεπαν στους φρουρούς να παρατηρούν ταυτόχρονα τα κελιά και στα δύο επίπεδα.

Τα κελιά ενός ατόμου διέθεταν τουαλέτα, νιπτήρα, παράθυρο και μια βαριά ξύλινη πόρτα που δεν έχει πόμολα, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορεί να ανοίξει από μέσα ακόμη και αν είναι ξεκλείδωτη. Ολόκληρο το συγκρότημα ήταν σε θέση να φιλοξενήσει περίπου 635 κρατούμενους.

Σχέδια για τη μετατροπή της φυλακής σε ξενοδοχείο έχουν προταθεί από το 2017, όταν η φυλακή έκλεισε και χαρακτηρίστηκε ως πολιτιστικός χώρος.

Έχουν γίνει κάποιες ανακαινίσεις για την προστασία των κτιρίων από τους σεισμούς, σύμφωνα με το insider.com. Το δημοσίευμα ανέφερε ότι το ξενοδοχείο είχε αρχικά προγραμματιστεί να ανοίξει το 2021, αλλά τα εγκαίνιά του καθυστέρησαν.

Πηγή: insider.com

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση