«Οι τρομοκράτες δεν θα πετύχουν ποτέ το σκοπό τους» το μήνυμα Ερντογάν μετά τη βομβιστική επίθεση - «Δεν περιμένουμε τίποτα από την ΕΕ»

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 01 Οκτωβρίου 2023 18:12 «Οι τρομοκράτες δεν θα πετύχουν ποτέ το σκοπό τους» το μήνυμα Ερντογάν μετά τη βομβιστική επίθεση - «Δεν περιμένουμε τίποτα από την ΕΕ»

«Οι τρομοκράτες δεν θα επιτύχουν ποτέ τους σκοπούς τους», δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν λίγες ώρες μετά την βομβιστική επίθεση στο υπουργείο Εσωτερικών της χώρας και καταδίκασε την τρομοκρατική επίθεση.

«Οι κακούργοι που απειλούν την ειρήνη και την ασφάλεια των πολιτών (της Τουρκίας) δεν πέτυχαν τους σκοπούς τους και δεν θα τους επιτύχουν ποτέ», είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από το κοινοβούλιο – μετά τον τραυματισμό δύο αστυνομικών στην επίθεση, κατά την οποία οι δύο δράστες σκοτώθηκαν.

«Η Τουρκία δεν περιμένει πλέον τίποτα από την Ευρωπαϊκή Ένωση που μας έκανε να υπομένουμε στην πόρτα της 40 χρόνια», είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Τούρκος πρόεδρος.

«Τηρήσαμε όλες τις υποσχέσεις που έχουμε δώσει στην ΕΕ, όμως εκείνοι δεν τήρησαν σχεδόν καμία δική τους», είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την έναρξη της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου, προσθέτοντας πως δεν πρόκειται να ανεχθεί «νέες απαιτήσεις ή όρους στη διαδικασία ένταξης» της Τουρκίας.

«Αν έχουν την πρόθεση να βάλουν τέλος στη διαδικασία ένταξης που δεν υφίσταται παρά μόνο στα χαρτιά, είναι δική τους απόφαση», είπε.

Η οργή του προέδρου απορρέει από μια πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου το οποίο επέκρινε την Τουρκία αυτήν την εβδομάδα επειδή καταδίκασε έναν άνδρα για τρομοκρατία, με μοναδική βάση το ότι χρησιμοποίησε την κρυπτογραφημένη εφαρμογή μηνυμάτων ByLock.

Σημειώνεται πως το πρωί της Κυριακής ένα βανάκι με 2 τρομοκράτες σταμάτησε έξω από το κτήριο του υπουργείου Εσωτερικών στην Άγκυρα και στη συνέχεια οι δύο δράστες έριξαν ρουκέτα με ένα αντιαρματικό όπλο τύπου LAV.

Η ελληνική αντίδραση

«Η Ελλάδα καταδικάζει έντονα τη σημερινή τρομοκρατική επίθεση στην ‘Αγκυρα», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανάρτησή του στο twitter.

«Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο λαό και την κυβέρνηση της Τουρκίας και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες», προσθέτει.

πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση