Δέντρα σε υγρή μορφή: Στη Σερβία βρήκαν τον πιο έξυπνο τρόπο για να μειώσουν την ατμοσφαιρική ρύπανση

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 06 Οκτωβρίου 2023 10:01 Δέντρα σε υγρή μορφή: Στη Σερβία βρήκαν τον πιο έξυπνο τρόπο για να μειώσουν την ατμοσφαιρική ρύπανση

Όταν δεν υπάρχει χώρος να φυτέψεις ένα κανονικό δέντρο, γιατί να μη βάλεις ένα σε υγρή μορφή;

Η φύτευση δέντρων αποτελεί μια ευρέως χρησιμοποιούμενη στρατηγική από τις κυβερνήσεις ή τις εταιρείες, προκειμένου να μειωθούν οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα. Τι μπορούμε όμως να κάνουμε στις πυκνοκατοικημένες πόλεις, όπου δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου χώρος ούτε για έναν θάμνο; Μια ομάδα Σέρβων επιστημόνων βρήκε, λοιπόν, μια έξυπνη λύση: ένα υγρό δέντρο.

Το καινοτόμο δημιούργημα ονομάστηκε LIQUID3 και πρόκειται για τον πρώτο αστικό φωτοβιοαντιδραστήρα, μια λύση στη μάχη για καθαρό αέρα. Περιέχει εξακόσια λίτρα νερού και λειτουργεί με τη χρήση μικροφυκών που δεσμεύουν το διοξείδιο του άνθρακα και παράγουν καθαρό οξυγόνο μέσω της φωτοσύνθεσης.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση