Πανεπιστήμιο δημιούργησε τμήμα που μπορεί κάποιος να πάρει πτυχίο…influencer

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 09 Οκτωβρίου 2023 09:55 Πανεπιστήμιο δημιούργησε τμήμα που μπορεί κάποιος να πάρει πτυχίο…influencer

Το πτυχίο Bachelor of Arts στην επιρροή και τη δημιουργία περιεχομένου έχει ως στόχο να εφοδιάσει τους υποψήφιους φοιτητές με βαθιά γνώση της θεωρίας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και πρακτική εμπειρία.

Στην εποχή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και της ψηφιακής επιρροής, έχει αναδυθεί μια πρωτοποριακή ευκαιρία για όσους φιλοδοξούν να γίνουν φορείς επιρροής και δημιουργοί περιεχομένου. Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο South East στο Carlow της Ιρλανδίας εισήγαγε μια πρωτοποριακή κολεγιακή κατεύθυνση που προσφέρει μια ολοκληρωμένη εκπαίδευση στην τέχνη της επιρροής και της δημιουργίας περιεχομένου, η οποία διαρκεί μόλις τρία χρόνια.

Η ιδέα ξεκίνησε αρχικά με το «Digital Hustle», ένα καλοκαιρινό ταχύρρυθμο μάθημα που προσφέρθηκε από το πανεπιστήμιο τα τελευταία δύο χρόνια. Ενώ παρείχε πολύτιμες γνώσεις και καθοδήγηση από viral TikTokers και ειδικούς του κλάδου, δεν μπορούσε να καλύψει το ευρύ φάσμα του influencer marketing και της δημιουργίας περιεχομένου.

Η Irene McCormick, ανώτερη λέκτορας στο πανεπιστήμιο, εξήγησε τα κίνητρα πίσω από αυτή την καινοτόμο ειδίκευση. «Γνωρίζαμε ότι υπήρχε χώρος και ανάγκη γι' αυτό- έπρεπε απλώς να αναπτύξουμε το μάθημα σε πτυχίο και να το επικυρώσουμε», δήλωσε σε συνέντευξή της στην Washington Post.

Το πτυχίο Bachelor of Arts στην επιρροή και τη δημιουργία περιεχομένου έχει ως στόχο να εφοδιάσει τους υποψήφιους φοιτητές με βαθιά γνώση της θεωρίας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και πρακτική εμπειρία. Θα τους διδάξει πώς να εμπλέκονται αποτελεσματικά με τις δημογραφικές ομάδες-στόχους στο διαδίκτυο και να αξιοποιούν διάφορες πλατφόρμες για να δημιουργούν περιεχόμενο με αντίκτυπο.

Το πρόγραμμα πρόκειται να υποδεχτεί 40 φοιτητές με τεχνολογικές γνώσεις το επόμενο έτος. Ωστόσο, δεδομένης της συντριπτικής δημοτικότητας του θερινού μαθήματος του πανεπιστημίου, η Irene McCormick αναμένει ότι πολλοί περισσότεροι υποψήφιοι θα διεκδικήσουν μια θέση.

Πηγή: gazzetta.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση