Βρετανία: «Χρυσές δουλειές» για τις εταιρείες με σκύλους που εντοπίζουν κοριούς

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου 2023 22:32 Βρετανία: «Χρυσές δουλειές» για τις εταιρείες με σκύλους που εντοπίζουν κοριούς

Πολλοί φοβούνται ότι η κρίση στη Γαλλία θα μεταφερθεί και στη χώρα - Ειδική, πολύμηνη εκπαίδευση για τους σκύλους, παρόμοια με αυτή για ναρκωτικά

Ξενοδοχεία και ιδιοκτήτες σπιτιών στη Βρετανία καλούν ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους για να εντοπίζουν τους κοριούς που μπορεί να κρύβονται στα υπνοδωμάτια, εν μέσω ανησυχιών ότι οι μολύνσεις αυξάνονται στη χώρα μετά την κρίση στη Γαλλία.

Ο αριθμός των κοριών μειώθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, ενώ τα ξενοδοχεία ήταν κλειστά και τα ταξίδια είχαν μειωθεί, αλλά έκτοτε οι πληθυσμοί των κοριών έχουν αρχίσει να ανακάμπτουν, αν και όχι στο προηγούμενο επίπεδο.

Σε αυτό το πλαίσιο άνθιση γνωρίζουν οι εξειδικευμένες βρετανικές εταιρείες που χρησιμοποιούν εκπαιδευμένους σκύλους για να εντοπίζουν τις εστίες κοριών.

Χρειάζεται από 12 έως 18 μήνες για να εκπαιδευτεί ένας νέος σκύλος να μυρίζει τους κοριούς, αναφέρει ο Guardian.

Η διαδικασία είναι παρόμοια με την εκπαίδευση σκύλων για να ανιχνεύουν ναρκωτικά, εκρηκτικά ή και χρήματα σε κρυψώνες. Στην περίπτωση των κοριών, τα σκυλιά ανιχνεύουν μια φερομόνη που εκπέμπουν τα έντομα για να τα βοηθήσουν πλησιάσουν το ένα στο άλλο.

Σε πολύ υψηλές συγκεντρώσεις, η παρουσία των κοριών ανιχνεύεται ακόμη και από την ανθρώπινη μύτη.

Τα έντομα σπάνια απομακρύνονται περισσότερο από ένα μέτρο από το σημείο όπου τρέφονται. Ωστόσο μπορεί να χρειαστούν ώρες για να τα βρει κανένας μόνο με έναν φακό και την καλή του όραση. Οι εκπαιδευμένοι σκύλοι, αντίθετα, μπορούν να τα βρουν μέσα σε λίγα λεπτά.

Τα τσιμπήματα των κοριών θεωρούνται ακίνδυνα για τους ανθρώπους, αλλά έχουν επιπτώσεις στην ψυχική υγεία. «Οι άνθρωποι νιώθουν ντροπή επειδή νομίζουν ότι ζουν με κακές συνθήκες διαβίωσης», λένε οι ειδικοί και σημειώνουν ότι οι κοριοί εμφανίζονται ακόμη και στα πεντάστερα ξενοδοχεία.

Πηγή: ProtoThema

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση