Απειλές Πούτιν: Οι πύραυλοί μας έχουν βεληνεκές 1.000 χλμ και φτάνουν μέχρι την Ανατολική Μεσόγειο

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2023 22:26 Απειλές Πούτιν: Οι πύραυλοί μας έχουν βεληνεκές 1.000 χλμ και φτάνουν μέχρι την Ανατολική Μεσόγειο

Τα Mig-31 εξοπλισμένα με πυραύλους Kinzhal ξεκινούν περιπολίες στη Μαύρη Θάλασσα  - Θέλουμε να διατηρήσουμε τον έλεγχο της κατάστασης στη Μεσόγειο, λέει ο Ρώσος πρόεδρος

Νέες βολές της Μόσχας κατά των ΗΠΑ εν μέσω του πολέμου ανάμεσα σε Ισραήλ με Χαμάς. Ο  Βλαντιμίρ Πούτιν  καταδικάζει για μια ακόμη φορά τη στήριξη της κυβέρνησης Μπάιντεν στην ισραηλινή πλευρά δηλώνοντας πως «όλες αυτές οι ενέργειες οδηγούν στην περαιτέρω κλιμάκωση», ενώ προχώρησε ακόμη περισσότερο εκτοξεύοντας και απειλές.

«Τα αεροσκάφη μας Mig-31 είναι οπλισμένα με πυραυλικά συστήματα Kinzhal και θα αρχίσουν να περιπολούν στη Μαύρη Θάλασσα.  Οι πύραυλοι αυτοί έχουν βεληνεκές άνω των 1.000 χιλιομέτρων» τόνισε ο Πούτιν μετά την αποστολή από τις ΗΠΑ ισχυρών αεροπλανοφόρων στη Μεσόγειο προς υποστήριξη του Ισραήλ.

«Αυτό δεν αποτελεί απειλή, αλλά προσπάθεια να διατηρήσουμε τον έλεγχο της κατάστασης στη Μεσόγειο» συμπλήρωσε ο Ρώσος πρόεδρος. 

Σημειώνεται ότι τα πολεμικά πλοία των ΗΠΑ δεν προορίζονται να συμμετάσχουν στις μάχες στη Γάζα ή στις επιχειρήσεις του Ισραήλ.

Οι ΗΠΑ στέλνουν μαχητικά αεροσκάφη στη Μέση Ανατολή και δεύτερο αεροπλανοφόρο στη Μεσόγειο


Πριν από λίγες ημέρες έγινε γνωστό ότι οι ΗΠΑ στέλνουν δεύτερο αεροπλανοφόρο και τη δύναμη κρούσης του στην ανατολική Μεσόγειο «για την αποτροπή εχθρικών ενεργειών εναντίον του Ισραήλ» και «κάθε προσπάθειας να εξαπλωθεί ο πόλεμος μετά την επίθεση της Χαμάς».

Το USS Eisenhower και τα πλοία συνοδείας του θα ενωθούν με το πρώτο αεροπλανοφόρο που αναπτύχθηκε στην περιοχή μετά την πολύνεκρη επίθεση της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ την 7η Οκτωβρίου, επιδεικνύοντας την «ατσάλινη δέσμευση» της Ουάσιγκτον «στην ασφάλεια του Ισραήλ» και την «αποφασιστικότητά της να αποτρέψει οποιονδήποτε κρατικό ή μη κρατικό παράγοντα που επιδιώκει την κλιμάκωση αυτού του πολέμου», ανέφερε ο κ. Όστιν στο δελτίο Τύπου που δόθηκε στη δημοσιότητα από τις υπηρεσίες του στο αμερικανικό Πεντάγωνο.

Το Central Air Forces των ΗΠΑ ανακοίνωσε το Σάββατο την ανάπτυξη μαχητικών αεροσκαφών F-15E και αεριωθούμενων αεροσκαφών A-10 στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Η κίνηση των πολεμικών αεροσκαφών από την 494th Expeditionary Fighter Squadron και την 354th Expeditionary Fighter Squadron, αντίστοιχα, «ενισχύει τη στάση των ΗΠΑ και ενισχύει τις αεροπορικές επιχειρήσεις σε όλη τη Μέση Ανατολή», ανέφερε ανακοίνωση της Πολεμικής Αεροπορίας. Δεν διευκρίνισε τον αριθμό των πολεμικών αεροσκαφών που εμπλέκονται.

πηγή: protothema.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση