ΗΠΑ: Ικανοποίηση για την απόφαση Ερντογάν να ζητήσει την έγκριση της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2023 21:31 ΗΠΑ: Ικανοποίηση για την απόφαση Ερντογάν να ζητήσει την έγκριση της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες καλωσόρισαν σήμερα την απόφαση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να υποβάλει στην τουρκική Εθνοσυνέλευση νομοσχέδιο για την επικύρωση της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μάθιου Μίλερ είπε ότι η Ουάσινγκτον «ανυπομονεί» να συζητηθεί το νομοσχέδιο αυτό από το τουρκικό κοινοβούλιο και εξέφρασε την ελπίδα να εγκριθεί «το συντομότερο δυνατόν».

Νωρίτερα η Αγκυρα έκανε γνωστό πως ο Τούρκος πρόεδρος υπέγραψε το πρωτόκολλο ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ και το καταθέτει στο τουρκικό κοινοβούλιο, χωρίς να δοθούν περαιτέρω λεπτομέρειες.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση