Δείτε τη στιγμή που Αυστραλός σέρφερ δέχεται επίθεση από φάλαινα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου 2023 09:35 Δείτε τη στιγμή που Αυστραλός σέρφερ δέχεται επίθεση από φάλαινα

«Είμαι τυχερός που ζω, προσγειώθηκε κατευθείαν πάνω μου» είπε ο 55χρονος Τζέισον Μπριν που ήρθε αντιμέτωπος με τη φάλαινα ανοιχτά του Σίδνεϊ

Ένας Αυστραλός σέρφερ είδε τον Χάρο με τα μάτια του όταν χτυπήθηκε από μια φάλαινα τη στιγμή που έκανε σερφ. Όπως λέει ο ίδιος είναι θαύμα που ζει καθώς η φάλαινα τον βύθισε μέσα στο νερό.

«Προσγειώθηκε κατευθείαν πάνω μου», δήλωσε ο 55χρονος Τζέισον Μπριν στο 9News για το περιστατικό, το οποίο συνέβη περίπου στις 10:30 π.μ. της Τετάρτης, ενώ έκανε windsurfing στις βόρειες παραλίες του Σίδνεϊ.

Τα συγκλονιστικά πλάνα, τα οποία καταγράφηκαν από κάμερα που είχε πάνω του ο Μπριν, τον δείχνουν να κάνει σερφ όταν, ξαφνικά, η φάλαινα σκάει δίπλα του, τον αναποδογυρίζει και τον βυθίζει μέσα στο νερό.

Η κατάσταση όμως έγινε ακόμα πιο δύσκολη για τον σέρφερ καθώς κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης, η φάλαινα αγκίστρωσε το λουρί του Μπριν και τον έσυρε κάτω από το νερό.

«Για να είμαι ειλικρινής, μάλλον με βύθισε πολλά μέτρα κάτω από το νερό. Νόμιζα ότι όλα είχαν τελειώσει μέχρι που έσπασε το λουρί και σιγά σιγά βγήκα στην επιφάνεια της θάλασσας», είπε ο Μπριν.

Breen

«Είμαι τυχερός που ζω» δήλωσε με ανακούφιση ο Τζέισον Μπριν
 

Το απίστευτο περιστατικό τράβηξε με την κάμερα του και ένας περαστικός ο οποίος ήταν εκεί τυχαία. «Ήθελα να συνεχίσω να κινηματογραφώ, αλλά μετά σκέφτηκα ότι κάποιος μπορεί να είχε μόλις πεθάνει, οπότε σταμάτησα και κάλεσα βοήθεια», είπε ο αυτόπτης μάρτυρας. Ευτυχώς, ο Μπριν βγήκε σχεδόν αλώβητος, αν αναλογιστεί κανείς ότι η φάλαινα από την οποία δέχτηκε επίθεση είναι από τα μεγαλύτερα θαλάσσια θηλαστικά.

Ο Αυστραλός λέει πως είναι πολύ τυχερός που ζει γιατί: «Αν η φάλαινα είχε πεταλίδες στο σώμα της, θα με είχε ξεσκίσει, επειδή ήταν δίπλα μου όλη την ώρα».

Δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος πέφτει θύμα επίθεσης φάλαινας. Το περασμένο καλοκαίρι, μια φάλαινα χτύπησε ένα σκάφος στα ανοικτά των ακτών του Πλίμουθ της Μασαχουσέτης, προκαλώντας σοβαρές ζημιές, αλλά ευτυχώς δεν τραυμάτισε κανέναν από τους επιβάτες.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση