ΗΠΑ: Γιατρός δηλητηρίασε την 32χρονη σύζυγό του για να πάρει $500.000 από την ασφάλειά της

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου 2023 13:00 ΗΠΑ: Γιατρός δηλητηρίασε την 32χρονη σύζυγό του για να πάρει $500.000 από την ασφάλειά της

Ο Κόνορ Μπόουμαν προσπάθησε να σταματήσει τη νεκροψία - Η 32χρονη κατέληξε μετά από 4 ημέρες στο νοσοκομείο

Με ανθρωποκτονία δευτέρου βαθμού για τη δολοφονία της συζύγου του κατηγορείται γιατρός στις ΗΠΑ ο οποίος στο παρελθόν είχε ασχοληθεί με δηλητήρια.

 

Ο 30χρονος Κόνορ Μπόουμαν κατηγορείται οτι δηλητήριασε την 32χρονη γυναίκα του, Μπέτι, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή στις 20 Αυγούστου σε νοσκοκομείο της Μινεσότα τέσσερις ημέρες μετά την εισαγωγής της με στομαχικές διαταραχές.

Τα αρχικά συμπτώματα της 32χρονης παρέπεμπαν σε δηλητηρίαση από φαγητό, με την πάροδο των ημερών, όμως, η κατάστασή της επιδεινωνόταν, πριν τελικά να παρουσιάσει καρδιακά προβλήματα, υγρό στους πνεύμονες και τελικά οργανική ανεπάρκεια.

giatros-ipa2

Μετά τον θάνατο της συζύγου του ο Μπόουμαν προσπάθησε να σταματήσει τη διαδικασία νεκροψίας-νεκροτομής υποστηρίζοντας ότι η σύζυγός του έπασχε από μια σπάνια ασθένεια. Μετά, όμως, από καταγγελία που έγινε στις αρχές, ο ιατροδικστής ανακάλυψε ότι η γυναίκα είχε πεθάνει από χορήγηση κολχικίνης, ενός φαρμάκου που χορηγείται για την αρθρίτιδα. Η συγκεκριμένη ουσία εντοπίστηκε σε δείγματα αίματος και ούρων της 32χρονης, η οποία δεν είχε διαγνωστεί ποτέ με αρθρίτιδα.

 

Σύμφωνα με την δικογραφία, έξι ημέρες πριν την εισαγωγή στο νοσοκομείο της 32χρονης ο σύζυγός της είχε αναζητήσει το ποια θα μπορούσε να είναι η θανατηφόρα δόση κολχικίνης για τα κιλά της άτυχης γυναίκας.


Μια ημέρα πριν πεθάνει η Μπέτι Μπόουμαν εξομολογήθηκε σε ένα άτομο τα στοιχεία του οποίου περιλαμβάνονται στη δικογραφία ότι το βράδυ πριν να ξυπνήσει άρρωστη έπινε στο σπίτι με τον σύζυγό της.

Όπως δήλωσε γυναίκα από το πανεπιστήμιο του Κάνσας ο Μπόουμαν, ο οποίος ήταν χειρουργός, είχε εργαστεί ως ειδικός στα δηλητήρια και είχε μελετήσει τη χρήση κολχικίνης.

giatros-ipa3

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι το ζευγάρι αντιμετώπιζε οικονομικά και συζυγικά προβλήματα και οτι ο Μπόουμαν θα ελάμβανε περίπου 500.000 δολάρια από την ασφάλεια σε περίπτωση θανάτου της συζυγου του ενώ στο σπίτι του βρέθηκε μια απόδειξη κατάθεσης ύψους 450.000 δολαρίων.
 

 

Ο 30χρονος γιατρός αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του δικαστηρίου την 1η Νοεμβρίου.

 

Πηγή: protothema.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση