Γάζα: Θρήνος μετά την αεροπορική επιδρομή σε νοσοκομείο - Τουλάχιστον 15 νεκροί και 60 τραυματίες

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 04 Νοεμβρίου 2023 11:41 Γάζα: Θρήνος μετά την αεροπορική επιδρομή σε νοσοκομείο - Τουλάχιστον 15 νεκροί και 60 τραυματίες

Τα ασθενοφόρα «μετέφεραν πολλούς τραυματίες για να νοσηλευτούν στην Αίγυπτο», τόνισε ο Άσραφ αλ Κούντρα, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας στη Λωρίδα της Γάζας

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 60 τραυματίστηκαν από την ισραηλινή αεροπορική επιδρομή που έπληξε χθες Παρασκευή ασθενοφόρα στην είσοδο του μεγαλύτερου νοσοκομείου της Γάζας, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό του υπουργείου Υγείας του ελεγχόμενου από τη Χαμάς παλαιστινιακού θύλακα.

Το Ισραήλ επιβεβαίωσε το πλήγμα, υπογραμμίζοντας ότι στόχος του ήταν όχημα που χρησιμοποίησε «τρομοκρατικός πυρήνας της Χαμάς».

Τα ασθενοφόρα «μετέφεραν πολλούς τραυματίες για να νοσηλευτούν στην Αίγυπτο», τόνισε ο Άσραφ αλ Κούντρα, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας στη Λωρίδα της Γάζας.

Ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP) είπε ότι είδε πολλούς νεκρούς και τραυματίες δίπλα σε ένα κατεστραμμένο ασθενοφόρο στην είσοδο του νοσοκομείου Αλ Σίφα, όπου έχουν καταφύγει χιλιάδες εκτοπισμένοι. Σε πλάνα που μετέδωσε η τηλεόραση του AFP διακρίνονται πολίτες να μεταφέρουν τραυματίες. Ορισμένοι κείτονταν αιμόφυρτοι στο έδαφος, αφού προφανώς εκσφενδονίστηκαν από το ωστικό κύμα πάνω σε αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στην άκρη του δρόμου.

 

«Βαθύτατα σοκαρισμένος» δήλωσε ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. «Το ξαναλέμε: οι ασθενείς, το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, οι εγκαταστάσεις και τα ασθενοφόρα πρέπει να προστατεύονται συνεχώς. Πάντοτε», ανέφερε o Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter).

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση