Τραγωδία στην Ουαλία: Από 16 έως 18 ετών τα τέσσερα αγόρια που πήγαν για κάμπινγκ και βρέθηκαν νεκρά

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 21 Νοεμβρίου 2023 23:30 Τραγωδία στην Ουαλία: Από 16 έως 18 ετών τα τέσσερα αγόρια που πήγαν για κάμπινγκ και βρέθηκαν νεκρά

Οι ντόπιοι στο ήσυχο χωριό που απέκτησε δημοσιότητα λόγω της τραγωδίας, λένε πως ο καιρός ήταν άστατος και η στάθμη των ποταμών είχε ανέβει - Το όχημα τους βρέθηκε αναποδογυρισμένο και «μερικώς βυθισμένο»

Σε σοκ βρίσκεται η Ουαλία, στη Μεγάλη Βρετανία, με την αποκάλυψη του θανάτου τεσσάρων εφήβων οι οποίοι αγνοούνταν μετά την αναχώρησή τους για κάμπινγκ.

Συγκεκριμένα, στο Garreg, ένα ήσυχο χωριό μέσα στη Snowdonia (Eryri), επικρατούσε μια αίσθηση σοκ και θλίψης, όταν έγινε γνωστή η είδηση ότι το αυτοκίνητο των εφήβων του Shrewsbury βρέθηκε και οι τέσσερις σοροί τους ανασύρθηκαν, δύο ημέρες μετά την τελευταία φορά που το είδαν. Οι Jevon Hirst, Harvey Owen, Wilf Henderson και Hugo Morris, ηλικίας μεταξύ 16 και 18 ετών, πιστεύεται ότι σχεδίαζαν εκδρομή για κάμπινγκ στην περιοχή.

«Υπάρχει δυσπιστία εδώ. Οι σκέψεις μας είναι με την οικογένεια», δήλωσε η τοπική δημοτική σύμβουλος του Plaid Cymru Τζουν Τζόουνς. «Ήλπιζα ότι είχαν πάει για άγριο κάμπινγκ και δεν είχαν σήμα κινητής τηλεφωνίας. Είναι τόσο λυπηρό».

Όπως αναφέρει ο Guardian, σε ένα ελικοειδές τμήμα του A4085 μεταξύ του Garreg και του μεγαλύτερου χωριού Beddgelert υπήρχε αστυνομικός κλοιός. Το πρωί άρχισαν τα εναέρια και χερσαία ασθενοφόρα να σπεύδουν στον τόπο του συμβάντος. Καθώς προχωρούσε η μέρα, έφτασαν διαδοχικά περιπολικά και οχήματα έρευνας.

Ο Τζόουνς δήλωσε: «Πολλοί άνθρωποι πρέπει να πέρασαν κοντά από το σημείο όπου βρέθηκε το αυτοκίνητο τις τελευταίες ημέρες. Είναι τόσο λυπηρό». Αν και την Τρίτη είχε ηλιοφάνεια, ο καιρός τις προηγούμενες ημέρες ήταν άστατος. «Ήταν εξαιρετικά βροχερός και τα ποτάμια ήταν εξαιρετικά ψηλά», δήλωσε ο Τζόουνς. «Είναι άσχημος καιρός για να ταξιδεύεις, ειδικά όταν δεν γνωρίζεις τους δρόμους».

Η Ann Hodgkins, η οποία ζει κοντά στο σημείο όπου βρέθηκε το ασημί Ford Fiesta των εφήβων, δήλωσε ότι στην αρχή υπέθεσε ότι κάποιος είχε χαθεί στους λόφους όταν ξύπνησε στις 5 το πρωί της Τρίτης από τον θόρυβο ενός ελικοπτέρου που έκανε κύκλους από πάνω της. «Το συνηθίζεις αυτό εδώ. Οι άνθρωποι χάνονται στους λόφους. Αλλά σκέφτηκα ότι δεν κάνει πολύ κρύο, όποιος κι αν είναι, πιστεύω ότι θα είναι καλά».

Η Hodgkins πήγε στο Beddgelert, όπου εργάζεται εθελοντικά στο τοπικό σχολείο. «Άκουσα ότι τέσσερις νεαροί αγνοούνταν, αλλά δεν τους συνέδεσα αρχικά με το ελικόπτερο. Όταν όμως επέστρεψα εδώ και ο δρόμος ήταν κλειστός, σκέφτηκα: "Ωχ, Θεέ μου". Είναι τόσο λυπηρό. Τόσο νέοι».

«Οι δρόμοι είναι στενοί εκεί κάτω και υπάρχουν βαθιά χαντάκια στο πλάι. Υποθέτω ότι μπορεί να έχασαν τον έλεγχο και να βγήκαν εκτός δρόμου».

Κατά τη διάρκεια της ημέρας η αστυνομία εργαζόταν σε ένα τμήμα όπου ο δρόμος περνά μέσα από ένα δάσος και σε ένα κοντινό χωράφι, καθώς και κοντά σε μια μικρή γέφυρα μεταξύ του A4085 και ενός αγροκτήματος.

Η περιοχή είναι εξαιρετικά δημοφιλής προορισμός για πεζοπόρους, ορειβάτες και ποδηλάτες βουνού. Πάνω από το Garreg βρίσκεται η κορυφή Cnicht, μέρος της οροσειράς Moelwynion, και γνωστή ως "Matterhorn της Ουαλίας" λόγω του εντυπωσιακού προφίλ της όταν τη βλέπει κανείς από την ακτή.

«Αναρωτιέμαι αν επρόκειτο να το σκαρφαλώσουν;» είπε ο Bill Brewer, ένας οικοδόμος που σταμάτησε καθώς περνούσε για να ρωτήσει τι συνέβαινε. «Αλλά πολλοί άνθρωποι έρχονται εδώ από τα Μίντλαντς και τη βορειοδυτική Αγγλία. Είναι ένα καλό μέρος για λίγη περιπέτεια και μια γεύση ελευθερίας».

Στις 3.30 μ.μ. ένα χαμηλό φορτηγό έβγαλε ένα ασημί VW Polo από τον αστυνομικό κλοιό κοντά στο σημείο όπου βρέθηκε το αυτοκίνητο των εφήβων. Φαινόταν άθικτο και δεν είναι γνωστό αν συνδέεται με το περιστατικό. Στις 16:00 μπήκε ένα άλλο φορτηγό, πιθανώς για να παραλάβει το Ford Fiesta.

Κατά τα άλλα, η ζωή συνεχίστηκε κανονικά. Ομάδες ποδηλατών πέρασαν από το σημείο. Αργά το απόγευμα ένα πούλμαν άφησε κορίτσια από ένα τοπικό σχολείο - όχι πολύ μικρότερα από τους εφήβους του Σριούσμπερι - στον κλοιό και η αστυνομία τους επέτρεψε να περάσουν για να επιστρέψουν με τα πόδια στο σπίτι τους. Το τοπικό λεωφορείο, το Sherpa'r Wyddfa (Snowdon Rambler), αναγκάστηκε να κάνει ελικοειδείς εκτροπές.

πηγή: protothema.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση