Γάζα: Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ψηφίζει σήμερα για άμεση κατάπαυση του πυρός

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2023 15:54 Γάζα: Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ψηφίζει σήμερα για άμεση κατάπαυση του πυρός (φωτο: getty images)

Από την έναρξη του πολέμου, το Συμβούλιο Ασφαλείας έχει αποτύχει έξι φορές, να υιοθετήσει ψήφισμα για κατάπαυση του πυρός.

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ πρόκειται να ψηφίσει σήμερα για την άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.

Η απόφαση αυτή έρχεται λίγες ημέρες αφού οι ΗΠΑ άσκησαν βέτο σε παρόμοιο ψήφισμα, το οποίο είχε προταθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας σχετικά με την κατάσταση στη Γάζα.

Το σημερινό προτεινόμενο σχέδιο για άμεση κατάπαυση του πυρός, προτάθηκε από μια ομάδα 20 αραβικών χωρών και τον Οργανισμό Ισλαμικής Συνεργασίας. Καμία χώρα δεν έχει δικαίωμα να ασκήσει βέτο στη Γενική Συνέλευση των 193 μελών. Σε  αντίθεση όμως με το Συμβούλιο Ασφαλείας, τα ψηφίσματα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ δεν είναι νομικά δεσμευτικά, αν και αντανακλούν την παγκόσμια κοινή γνώμη.

Από την έναρξη του πολέμου ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς, το Συμβούλιο Ασφαλείας έχει αποτύχει έξι φορές, να υιοθετήσει ψήφισμα για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα καθώς υπήρχαν διαφωνίες μεταξύ των μελών του.

Με πληροφορίες από BBC

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση