Απίθανο βίντεο με… αερομεταφορά των ταράνδων του Άη Βασίλη με ελικόπτερο

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 21 Δεκεμβρίου 2023 12:54 Απίθανο βίντεο με… αερομεταφορά των ταράνδων του Άη Βασίλη με ελικόπτερο

Τα χαριτωμένα ζώα μεταφέρθηκαν με αυτό τον τρόπο για το ετήσιο check up τους.

Τάρανδοι εντοπίστηκαν στον ουρανό της… Γιούτα, κάτι που μπέρδεψε όσους τους είδαν, καθώς διανύουμε την εορταστική περίοδο και ο κόσμος θα περίμενε να δει τους «βοηθούς» του Άη Βασίλη κοντά στο έλκηθρο του αγαπημένου Αγίου και όχι ιπτάμενους… Ωστόσο, αξιωματούχοι του Τμήματος Πόρων Άγριας Ζωής της Γιούτα έδωσαν την απάντηση για το τι πραγματικά συνέβη.

Όπως δήλωσαν, το αλλόκοτο θέαμα της μεταφοράς των ταράνδων με ελικόπτερο εντάσσεται στο πλαίσιο μιας ετήσιας αξιολόγησης της υγείας τους κατόπιν εξετάσεων, αλλά και παρακολούθησης των διαδρομών μετανάστευσής τους στην εν λόγω αμερικανική πολιτεία, σύμφωνα με το NBC.

Οι βιολόγοι καταγράφουν και τοποθετούν περιλαίμια GPS σε περίπου 1.200 ταράνδους σε όλη την πολιτεία κάθε χειμώνα. Στη συνέχεια, οι τάρανδοι μεταφέρονται σε μια περιοχή όπου πραγματοποιούνται αξιολογήσεις υγείας πριν απελευθερωθούν ξανά με ασφάλεια. Οι βιολόγοι της Utah DWR καταβάλλουν προσπάθειες όλο το χρόνο, για να βοηθήσουν τα κοπάδια των ταράνδων.

Πηγή: NBC

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση