Ποιος είναι ο δράστης που αιματοκύλισε την Πράγα: «Μισώ τον κόσμο» έγραφε -Σκότωσε 15 άτομα και αυτοκτόνησε

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 21 Δεκεμβρίου 2023 19:55 Ποιος είναι ο δράστης που αιματοκύλισε την Πράγα: «Μισώ τον κόσμο» έγραφε -Σκότωσε 15 άτομα και αυτοκτόνησε

Μακελειό σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στην Πράγα, όταν ένας άνδρας άνοιξε πυρ με μακρύκανο όπλο, το οποίο είχε διόπτρα, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας πολλούς ανθρώπους.

Παραμένουν άγνωστα τα κίνητρα του δράστη των πυροβολισμών, ενώ όπως έγινε ενημέρωσε η αστυνομία, πρόκειται για φοιτητή του πανεπιστημίου, με τα τσεχικά ΜΜΕ να αναφέρουν πως σπούδαζε ιστορία και φιλοσοφία.

Σύμφωνα με τις τσεχικές Αρχές, ο πατέρας του δράστη βρέθηκε νεκρός νωρίτερα σήμερα.

Ποιος είναι ο δράστης του μακελειού στην Πράγα -Σκότωσε 15 άτομα και τραυμάτισε τουλάχιστον 30

Σε ΜΜΕ και social media κυκλοφορεί φωτογραφία που, σύμφωνα με ό,τι ισχυρίζονται όσοι την έχουν αναρτήσει, δείχνει το πρόσωπο του δράστη των πυροβολισμών στην Πράγα.

Σύμφωνα με τον τραγικό απολογισμό ως τώρα, έντεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την επίθεση ενόπλου στο κέντρο της Πράγας.

Στους νεκρούς συγκαταλέγεται και ο δράστης της επίθεσης.

Πάνω από 30 άνθρωποι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων 9 σοβαρά, σύμφωνα με τις υπηρεσίες διάσωσης. Αρκετοί άνθρωποι σώθηκαν αφού κρεμάστηκαν σε περβάζι, όπως φάνηκε σε συγκλονιστικές εικόνες.

Νεκρός και ο δράστης του μακελειού στην Πράγα -«Μισώ τον κόσμο» φέρεται να έγραφε σε αναρτήσεις στα social media

Ο δράστης, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι νεκρός, αφού έπεσε από το περβάζι. Πιθανότατα πρόκειται για αυτοκτονία, σύμφωνα με τον δήμαρχο. Σε social media κυκλοφορούν, επίσης, πληροφορίες που αναφέρουν ότι η σύντροφος του δράστη κυκλοφορεί οπλισμένη, αν και οι Αρχές δήλωσαν ότι δεν έχει επιβεβαιωθεί δεύτερος ένοπλος που να σχετίζεται με το περιστατικό.

Την ίδια ώρα, ανάρτηση από τον David Kozak κυκλοφορεί στο Telegram, από τις 17 Δεκεμβρίου, στην οποία αναφέρει ότι σκόπευε να κάνει επίθεση και να αυτοκτονήσει, λέγοντας ότι πάντα ήθελε να σκοτώσει.

Σε αναρτήσεις του έγραφε ότι μισεί τον κόσμο και θέλει να προκαλέσει όσο περισσότερο πόνο γίνεται, ενώ έγραφε ότι ακούει ένα βουητό στα αυτιά του και θέλει «να τα ξεριζώσει».

Ο δράστης φέρεται να είχε γράψει, μεταξύ άλλων:

«Θέλω να κάνω επίθεση με πυροβολισμούς σε σχολείο και πιθανόν να αυτοκτονήσω. Η Alina Afanaskina με βοήθησε. Πάντα ήθελα να σκοτώνω, νόμιζα ότι θα γίνω μανιακός στο μέλλον. Ήταν πιο επικερδές να κάνω μαζική επίθεση από κατά συρροήν. Κάθισα, περίμενα, ονειρεύτηκα»

Ο δράστης αναφέρεται στην Alina Afanaskina, 14χρονη που στις 7 Δεκεμβρίου 2023, στο σχολείο Bryansk στο Bryansk της Ρωσίας, σκότωσε 2 μαθητές και τραυμάτισε άλλους 5 τραυματίστηκαν προτού αυτοκτονήσει.

πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση