Κλεμμένος πίνακας του 17ου αιώνα βρέθηκε σε σπίτι του υφυπουργού Πολιτισμού της Ιταλίας

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2024 21:55 Κλεμμένος πίνακας του 17ου αιώνα βρέθηκε σε σπίτι του υφυπουργού Πολιτισμού της Ιταλίας Φωτογραφία Αρχείου: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ο πίνακας «Η σύλληψη του Αγίου Πέτρου» του 17ου αιώνα, ο οποίος αποδίδεται στον ζωγράφο Ρουτίλιο Μανέτι, εκλάπη πριν 11 χρόνια από το κάστρο του Μπουριάσκο, έξω από το Τορίνο και σήμερα (12.1.2024) κατασχέθηκε από τους καραμπινιέρους μέσα από σπίτι του υφυπουργού Πολιτισμού της Ιταλίας, Βιτόριο Σγκάρμπι.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Ιταλίας, ο πίνακας εντοπίστηκε μετά την κλοπή του σε έκθεση στην Λούκα της Τοσκάνης το 2021, όπου δεν αναφερόταν το όνομα του ζωγράφου που το φιλοτέχνησε αλλά μόνον ότι επρόκειτο για έργο τέχνης που ανήκει στον Ιταλό υφυπουργό, Βιτόριο Σγκάρμπι.

Ο ίδιος δηλώνει ότι ο πίνακας που είχε κλαπεί πριν από 11 χρόνια στην πραγματικότητα ήταν ένα αντίγραφο και ότι το πρωτότυπο έργο ήταν ανέκαθεν ιδιοκτησία του.

Μάλιστα, ο υφυπουργός Πολιτισμού επιμένει ότι δεν ευθύνεται για καμία παράνομη πράξη και τις προηγούμενες ημέρες απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο παραίτησής του. Η σημερινή κατάσχεση πραγματοποιήθηκε μετά την εντολή της εισαγγελίας της πόλης Ματσεράτα, της κεντρικής Ιταλίας.

Ο Βιτόριο Σγκάρμπι, χάρη και στη συμμετοχή του σε γνωστές τηλεοπτικές εκπομπές, είναι από τους πιο προβεβλημένους Ιταλούς τεχνοκριτικούς και ήταν στενός φίλος του Ιταλού πρώην πρωθυπουργού και μεγιστάνα Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση