Υεμένη: Πύραυλος των Χούτι χτύπησε αμερικανικών συμφερόντων πλοίο στις ακτές της Υεμένης

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου 2024 18:25 Υεμένη: Πύραυλος των Χούτι χτύπησε αμερικανικών συμφερόντων πλοίο στις ακτές της Υεμένης

Αναφορές για χτύπημα σε αμερικανικό πλοίο - Νωρίτερα οι Χούτι προειδοποίησαν πως οι επιθέσεις κατά πλοίων που κατευθύνονται προς το Ισραήλ θα συνεχιστούν

Πληροφορίες σχετικά με «ένα περιστατικό 95 ναυτικά μίλια ανοικτά του λιμανιού του Άντεν της Υεμένης», έλαβε και επεξεργάζεται τη Δευτέρα το Γραφείο Ναυτικών Εμπορικών Επιχειρήσεων του Βασιλικού Ναυτικού του Ηνωμένου Βασιλείου (UKMTO).

Το UKMTO συνέστησε στα σκάφη να πλέουν στην περιοχή με προσοχή και να αναφέρουν οποιαδήποτε ύποπτη δραστηριότητα.

Η εταιρεία θαλάσσιας ασφάλειας Ambrey ανέφερε, από την πλευρά της, ότι έλαβε μια αναφορά για χτύπημα σε ένα αμερικανικό πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίου, που φέρει τη σημαία των Νήσων Μάρσαλ. Αποτέλεσμα του χτυπήματος, ήταν να ξεσπάσει πυρκαγιά στο πλοίο, ωστόσο δεν υπήρξαν τραυματισμοί. Αναφέρθηκε επίσης ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι το πλοίο συνδέεται με οποιονδήποτε τρόπο με το Ισραήλ.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής διαπραγματευτής των Χούτι της Υεμένης δήλωσε ότι η θέση της οργάνωσης δεν έχει αλλάξει μετά τα υπό την ηγεσία των ΗΠΑ αεροπορικά πλήγματα στην Υεμένη και προειδοποίησε πως οι επιθέσεις κατά πλοίων που κατευθύνονται προς το Ισραήλ θα συνεχιστούν.

«Οι επιθέσεις για να αποτραπούν τα ισραηλινά πλοία ή αυτά που κατευθύνονται προς λιμάνια της κατεχόμενης Παλαιστίνης θα συνεχιστούν», δήλωσε ο Μοχάμεντ Αμπντελσαλάμ στο Reuters.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι τα αιτήματα της οργάνωσης συνεχίζουν να είναι να δοθεί τέλος στην ισραηλινή επίθεση στη Γάζα και να επιτραπεί η παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στο βόρειο και το νότιο τμήμα του θύλακα.

«Δεν θέλουμε κλιμάκωση στην Ερυθρά και την Αραβική Θάλασσα», δήλωσε ο Αμπντελσαλάμ. Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι οι ΗΠΑ και η Βρετανία που στρατιωτικοποιούν την Ερυθρά Θάλασσα με τα πολεμικά τους πλοία.

«Η ενημέρωσή μας… συνεχίζει να αποσαφηνίζει τη θέση μας και να επιβεβαιώνει ότι όλα τα εμπορικά πλοία στην Ερυθρά και την Αραβική Θάλασσα είναι ασφαλή, με την εξαίρεση των ισραηλινών πλοίων ή αυτών που κατευθύνονται στο Ισραήλ, και μόνο αυτών», δήλωσε.

πηγή: protothema.gr
 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση