Ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο χτυπήθηκε στην Ερυθρά Θάλασσα – Οι πρώτες πληροφορίες

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 16 Ιανουαρίου 2024 14:43 Ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο χτυπήθηκε στην Ερυθρά Θάλασσα – Οι πρώτες πληροφορίες (φωτο αρχείου intime)

Επίθεση δέχθηκε πριν από λίγο φορτηγό πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το πλοίο έπλεε υπό σημαία Μάλτας και είναι ελληνικών συμφερόντων.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, δεν υπάρχει Έλληνας ναυτικός στο πλοίο, ενώ κανείς από τα 24 μέλη του πληρώματος δεν έχει τραυματιστεί.

Το φορτηγό πλοίο έχει υποστεί υλικές ζημιές στα αμπάρια, ενώ συνεχίζει την πορεία του για Σουέζ καθώς δεν επηρεάζεται η πλεύση του από το χτύπημα.

Η βρετανική εταιρεία ναυτιλιακής ασφάλειας Ambrey αναφέρει ότι ένα φορτηγό πλοίο με σημαία Μάλτας, ελληνικής ιδιοκτησίας, φέρεται να στοχοποιήθηκε και να χτυπήθηκε με πύραυλο, όπως αναφέρει το Al Arabiya.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση