Δέσμη μέτρων με επίκεντρο τη σχολική εκπαίδευση παρουσίασε ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου 2024 12:27 Δέσμη μέτρων με επίκεντρο τη σχολική εκπαίδευση παρουσίασε ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν

Ο γάλλος πρόεδρος ανέφερε ότι στόχος του είναι «μία Γαλλία πιο ισχυρή και πιο δίκαιη»

Ο Εμανουέλ Μακρόν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε χθες το βράδυ (Τρίτη, 16/1) στο Παρίσι, έκανε απολογισμό των πρώτων 20 μηνών της δεύτερης θητείας του στην προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας. Ο γάλλος πρόεδρος ανέφερε ότι στόχος του από εδώ και στο εξής είναι «μία Γαλλία πιο ισχυρή και πιο δίκαιη» και προς τον σκοπό αυτό παρουσίασε δέσμη προτάσεων επί των οποίων θα κινηθεί ως το 2027, οπότε ολοκληρώνεται η θητεία του.

Ιδιαίτερο βάρος έδωσε στο ζήτημα του ρόλου της σχολικής εκπαίδευσης στη διαμόρφωση του γάλλου πολίτη, όπου πρότεινε μεταξύ άλλων μέτρα όπως η ενίσχυση της πολιτικής αγωγής, η υποχρεωτική εκμάθηση του γαλλικού εθνικού ύμνου, η θέσπιση τελετών απονομής απολυτηρίων, αλλά και η εισαγωγή στην εκπαιδευτική ύλη μαθημάτων όπως το θέατρο και η ιστορία της τέχνης. Ο γάλλος πρόεδρος έκανε, επίσης, λόγο για «καλύτερα εκπαιδευμένους και αμοιβόμενους καθηγητές και δασκάλους», ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο επιστροφής της μαθητικής πόδιας στο γαλλικό εκπαιδευτικό σύστημα. Ο κ. Μακρόν ανακοίνωσε, επίσης, μέτρα για την ενίσχυση του θεσμού της οικογένειας, όπως η παροχή γονικής άδειας και στους δύο γονείς, σε μία περίοδο που η Γαλλία εμφανίζει τον μικρότερο αριθμό γεννήσεων από το Δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο και μετά. Επίσης, αναφέρθηκε στην ανάγκη «ελέγχου της οθόνης» για τα παιδιά τόσο σε σχέση με τη διαμόρφωση της συνείδησης τους όσο και σε σχέση με την επαφή που αποκτούν με την πραγματικότητα.

Ως προς τα οικονομικά ζητήματα ο Εμανουέλ Μακρόν υποσχέθηκε φορολογικές μειώσεις της τάξης των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ για τη μεσαία τάξη της Γαλλίας, ενώ προανήγγειλε και μέτρα για την ενίσχυση του γαλλικού Συστήματος Υγείας. Τέλος, αναφορικά με τα πολιτικά ζητήματα ο γάλλος πρόεδρος άσκησε δριμεία κριτική στις θέσεις του ακροδεξιού κόμματος της Μαρίν Λεπέν, λέγοντας ότι είναι «κόμμα του ψεύδους και της συλλογικής πτώχευσης», που δεν διστάζει να υιοθετήσει ακροαριστερές θέσεις. «Η αντιπολίτευση είναι πολύ πιο εύκολη από την κυβέρνηση», είπε, κλείνοντας ο Εμανουέλ Μακρόν.

Πηγή: Newsbeast

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση