Μέσω DNA θα εντοπίζονται οι κηδεμόνες που αφήνουν τα περιττώματα των σκύλων τους στο δρόμο

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2024 10:00 Μέσω DNA θα εντοπίζονται οι κηδεμόνες που αφήνουν τα περιττώματα των σκύλων τους στο δρόμο

Από 50 έως και 500 ευρώ το πρόστιμο.

Με τεστ DNA αποφάσισε μία πόλη της Ιταλίας να βρίσκει τους κηδεμόνες που αφήνουν τις περιττώματα των σκύλων τους στον δρόμο.

Η κατάσταση στην πόλη Μπολτσάνο όπως αναφέρουν οι πληροφορίες έχει καταντήσει μάστιγα. Για αυτό, αποφάσισαν τη δημιουργία μίας βάσης δεδομένων, όπου θα συγκεντρωθεί το DNA των σκύλων. Έπειτα οι  οδοκαθαριστές και οι υπηρεσίες υγείας θα συγκεντρώνουν όταν βρίσκουν τα περιττώματα των ζώων, θα ταυτοποιούν το γενετικό υλικό και στη συνέχεια θα στέλνουν το ανάλογο πρόστιμο στους κηδεμόνες τους.

Σε περίπτωση που εκείνοι αρνηθούν, το πρόστιμο είναι από 292 έως 1.048 ευρώ. Το Μπολτσάνο αλλά και άλλες γειτονικές πόλεις θα δημιουργήσουν μια βάση δεδομένων για τους περίπου 40.000 σκύλους της περιοχής, ανέφερε ο διευθυντής της κτηνιατρικής υπηρεσίας Πάολο Τσαμπότο. Σημείωσε δε, πως ήδη έχουν καταγραφεί 10.000 σκύλοι. «Κάθε χρόνο στο Μπολτσάνο λαμβάνουμε μερικές εκατοντάδες καταγγελίες από πολίτες περί «ανεπαρκούς διαχείρισης» της δημόσιας γης.

»Περισσότερες από τις μισές αφορούν σκύλους. Οι αρχές μπορούν να πιάσουν μόνο τρεις-τέσσερις επειδή θα πρέπει να στήσουν κάποιο είδος ενέδρας», ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ τόνισε πως αυτό το μέτρο δεν αφορά τουρίστες και μη μόνιμους κάτοικους.

Επίσης ανακοίνωσε πως η καταχώρηση DNA θα καταστεί υποχρεωτική τον Μάρτιο. Επομένως οι κηδεμόνες θα κληθούν να κάνουν εξετάσεις αίματος στα ζώα τους, στα δημοτικά καταφύγια σκύλων ή σε κτηνιατρικές κλινικές, με κόστος 65 έως 100 ευρώ.  Ο διευθυντής της κτηνιατρικής υπηρεσίας δεν ανέφερε πόσο θα κοστίσει αυτό αλλά είπε πως ο εντοπισμός των σκύλων και τα διοικητικά έξοδα αναμένεται να καλυφθούν από τα πρόστιμα. Συμπλήρωσε πως και άλλες ιταλικές πόλεις έχουν έρθει σε επαφή με τις τοπικές αρχές και εξετάζουν το ενδεχόμενο να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ - Reuters

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση