Μάλι: Κατάρρευση ορυχείου στο Κανγκαμπά, τουλάχιστον 73 νεκροί

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2024 21:00 Μάλι: Κατάρρευση ορυχείου στο Κανγκαμπά, τουλάχιστον 73 νεκροί

Τουλάχιστον 73 εργάτες σκοτώθηκαν εξαιτίας κατάρρευσης στοάς σε χρυσωρυχείο του νοτιοδυτικού Μάλι.

Ο εκπρόσωπος των των μεταλλωρύχων στην περιοχή Κανγκαμπά στο Μάλι δήλωσε πως «όλα ξεκίνησαν με μια βοή, η γη άρχισε να σείεται. Υπήρχαν περισσότεροι από 200 χρυσοθήρες στο σημείο. Η έρευνα έχει ολοκληρωθεί. Βρήκαμε 73 πτώματα», δήλωσε στο AFP ο Ουμάρ Σιντιμπέ, εκπρόσωπος των μεταλλωρύχων στην περιοχή Κανγκαμπά όπου σημειώθηκε το δυστύχημα.

Χθες Τρίτη, το υπουργείο Ορυχείων του Μαλί είχε ενημερώσει για δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή πολλών μεταλλωρύχων, χωρίς να διευκρινίσει τον αριθμό τους.

Η κυβέρνηση εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στις οικογένειες των θυμάτων, απευθύνοντας έκκληση για σεβασμό των μέτρων ασφαλείας ώστε να αποφευχθούν ανάλογες τραγωδίες στο μέλλον.

Το Μαλί συγκαταλέγεται στις φτωχότερες χώρες στον κόσμο, παρότι είναι μεταξύ των χωρών με τη μεγαλύτερη παραγωγή χρυσού στην Αφρική.

Πηγή: NewsIt

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση